Patru marinari militari germani au devastat joi seara un local din Mamaia. Cei patru fac parte din echipajul navei germane de minare – deminare „FGS Laboe", componenta a Gruparii Navale Permanente NATO care a vizitat Portul Constanta in perioada 20 – 24 iunie. In seara de joi, nemtii au avut program de voie si au iesit la plimbare prin Mamaia.

In jurul orei 20.00, caporalii Michael Seidel (22 ani), Stephan Winkler (20 ani), Tim Braumann (20 ani) si matrozul Björn Degner (25 ani) s-au oprit in zona Cazino, la un fast-food cu specific musulman. Militarii erau deja cu chef si s-au asezat la masa, comandand kebap si bere.

Ceva nu le-a priit, caci cand sa achite consumatia, nemtii au devenit irascibili, refuzand sa plateasca. Beti turta, au „maturat" terasa, spargand sticle, pahare, farfurii, rupand mese si scaune din plastic. In furia lor au distrus si usa de aluminiu de la bucatarie.

De frica bataii pe care riscau sa o incaseze, lucratorii de la fast-food au chemat jandarmii care patrulau in statiune. Scandalul s-a intetit la venirea acestora. Nemtii au sarit la bataie, iar patrula formata din doi jandarmi de la Gruparea Mobila a solicitat ajutoare.

Inca trei jandarmi care se aflau in apropiere le-au venit in sprijin. Asa s-a reusit imobilizarea nemtilor, care au fost predati Politiei Militare cu proces-verbal.

Unul dintre militari a ajuns chiar la Spitalul de Urgenta Constanta acuzand ranirea sa, intentionand sa-si scoata certificat medico-legal pentru agresiunile suferite.

Dupa o scurta retinere la sediul Politiei, militarii germani au fost lasati sa plece. Vineri dimineata, ei au parasit portul Constanta, deoarece nava lor trebuia sa ajunga in Bulgaria.