Greva sindicalistilor feroviari continua si la acest sfarsit de saptamana dupa ce administratia si protestatarii nu au ajuns nici ieri la un consens.

Premierul Calin Popescu-Tariceanu a declarat ieri ca salariile mecanicilor de locomotiva sunt destul de mari, iar cresterea acestora nu e nici justificata, nici posibila.

„Aceasta cerbicie cu care insista pe majorarea salariilor unii lideri sindicali din CFR ma obliga sa spun ca exista salarii la nivelul mecanicilor de locomotiva care ajung la 23 de milioane de lei pe luna. Salariile merg intr-o marja cuprinsa intre 11-12 milioane si pana la 23 de milioane.

Nu sunt salarii care sa justifice, la o societate care traieste din subventie si care este pe pierdere, o crestere", a declarat Tariceanu.

„Fac un apel la liderii sindicali care tin toti mecanicii de locomotiva in greva sa se gandeasca cu mai multa responsabilitate la cererile lor. Ar fi fost mai bine daca negocierile s-ar fi facut cu calm, nu sub presiunea grevei", a mai spus premierul.

Protestatarii afirma ca salariul mediu net al unui mecanic de locomotiva este de 6,5 milioane de lei si cer marirea salariilor cu 10,7%.