Clubul Bamboo, fieful lumii mondene din Capitala, a ars din temelii, lasand in urma un peisaj dezolant si numeroase semne de intrebare

Proaspat renovat si relansat cu numai trei zile in urma, clubul Bamboo din Bucuresti, cartierul general al lumii mondene, a fost distrus in totalitate, intr-un incendiu violent produs sambata noaptea.

Soc in lumea vip-urilor

Dupa usile groase ale clubului, ramase inchise si pazite de echipele de securitate, se zarea un spectacol socant: un ponton prabusit, scaune dezmembrate in piscina, fire atarnand din peretii innegriti de fum. Nu a mai ramas chiar nimic in picioare.

Angajatii de la terasele din zona spun ca a inceput sa se vada fum putin dupa ora sapte. Dupa vreo jumatate de ora, focul s-a intetit de s-a intunecat tot cerul, iar la 22.30 inca mai erau flacari, mai inalte decat cele de la inceput, si se auzeau explozii. Cei din zona sustin ca doi dintre angajatii Bamboo au fost prinsi inauntru si s-au aruncat in lac.

Botezatu spune una, pompierii alta

Botezatu il ajuta pe Giosue (cunoscut drept „Joshua") Castellano. Castellano a trecut clubul pe numele unui nepot. „Pompierii au venit cu oarece intarziere. Nu eram acolo, m-a sunat Joshua disperat", spune Botezatu. El sustine ca incendiul a izbucnit la 19.45, iar pompierii au venit dupa 20.30.

Pana atunci, pompierii credeau ca e o farsa, spune Botezatu. „Patru ore ne-am uitat cum arde", adauga el. „A fost un foc pus intentionat", a apreciat Botezatu, citat de Mediafax. Potrivit aceleiasi surse, inainte de incendiu a avut loc o altercatie in club.

Pompierii militari sustin ca au fost alertati la 20.15 de cativa trecatori. Dupa 20 de minute, a sunat si Botezatu la 112. Cand au ajuns, focul era in toi. Surse din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta spun ca angajatii au incercat sa stinga singuri incendiul. Au spart geamurile, ceea ce a antrenat curenti de aer.

Nu au existat surse de apa prea multe, iar masinile nu au putut intra toate din cauza pantei, mai spun sursele.

STINGEREA. Catalin Botezatu a spus ca a asteptat mai mult de o jumatate de ora venirea pompierilor. In replica, un oficial al institutiei respective a declarat la Realitatea TV ca nu stie unde a apelat Botezatu, dar ca, in prima faza, pompierii au fost impiedicati sa stinga incendiul de oameni ai clubului.

Reamintim ca un alt restaurant de care a fost legat numele lui Botezatu si Castellano, Casa Romaneasca de langa Arcul de Triumf, a luat foc acum doi ani.

CAUZA. Responsabilii Bamboo vorbeau despre ipoteza unui scurtcircuit, insa pompierii si politia spun ca nu stiu, deocamdata, care este cauza incendiului. Potrivit altor surse, focul ar fi izbucnit de la bucatarie, insa acest lucru este greu de crezut deoarece incaperea se afla la o suta de metri de complex.

PAGUBELE. Exista variante diferite privind cuantumul pagubelor. Sambata seara, Catalin Botezatu vorbea despre cinci milioane de euro, duminica a declarat EVZ ca, de fapt, ar fi vorba de sase milioane euro. In contrapunct, surse confidentiale avizate spun ca o investitie similara poate fi realizata cu cateva sute de mii de euro.

Un exemplu: hotelul de patru stele al lui Mitica Dragomir a reprezentat o investitie de cateva milioane de euro.

„Famiglia" Castellano, care controleaza clubul, se afla de mai multi ani sub lupa autoritatilor anti-mafia din Italia si a combaterii crimei organizate din Romania

(Daniel Neamu, Andrei Badin, Calin Cosmaciuc)

Familia Castellano, care controleaza afacerea Bamboo, se afla de mai multi ani sub supravegherea autoritatilor romane si italiene, fiind suspectata de afaceri necurate. Unul dintre frati este judecat pentru legaturi cu Camorra. Fratii Castellano sunt nepotii primei femei „nas-mafiot", Puppeta Maresca. Iar cel pe numele caruia se afla clubul Bamboo este nepotul lor.

Toti provin din aceeasi localitate, Castellmmare di Stabia, din apropiere de Napoli.

Se contrazic

Implicati in mai multe afaceri cu designerul de moda Catalin Botezatu, fratii Castellano detin sau au detinut, direct ori prin interpusi, reteaua de restaurante Zerillo’s, Bonsai, Casa Romaneasca, Il Divino, Flu Flu, dar si Bamboo. Bonsai a fost vandut fotbalistului Bogdan Mara.

Despre afacerea Bamboo, Botezatu a spus ieri: „Eu nu sunt actionar al acestui club, desi toata lumea crede asta. Sunt asociat cu ei in alte afaceri. Anul trecut, cand s-a redeschis clubul, am decis sa nu ma mai bag.

Joshua este prietenul meu cel mai bun, am fost partener cu el in Il Divino, dupa care, ramanand apropiati, l-am ajutat doar din punct de vedere al imaginii, al organizarilor de evenimente".

El a recunoscut, ieri, pentru EVZ, ca Bamboo ar apartine de fapt lui Giosue Castellano, poreclit „Joshua". „Este un om care a pierdut totul", a spus Botezatu despre Castellano. Acesta nu apare insa in acte ca proprietar al clubului.

Nepotii Mafiei

Bamboo este administrat de Morgana Invest SRL, care apartine 100a lui Antonino Cuomo, nepotul fratilor Castellano. Fratii Castellano, ca si Cuomo, sunt nepotii celebrei „nase" a Mafiei italiene, Puppeta Maresca, prima femeie care s-a aflat printre sefii Camorrei, potrivit unei anchete a Centrului Roman pentru Jurnalism de Investigatie (CRJI).

Ciro Castellano, unul dintre frati, a fost arestat acum patru ani in Romania. El fusese dat in urmarire prin Interpol pentru legaturi cu Mafia italiana si va fi judecat in Peninsula.

Referitor la toate acestea, Giosue Castellano ne-a declarat: „In firma (n.r. - Morgana Invest) apare nepotul meu, care-i problema? Care e legatura? Tu trebuie sa scrii ce a ars aicea, restul nu-i treaba ta. Eu am necazuri si tu vrei sa-mi dai dureri de cap? Hai, ciao!".

Clubul modei, actorilor si al fotbalistilor

Wesley Snipes, care se afla zilele acestea pentru a treia oara in Romania, pentru turnarea unui film, este una dintre vedetele internationale care, ca si Jean-Claude Van Damme, a fost vazut adesea pe terasa Bamboo. A ajuns acolo si sambata noaptea dar s-a retras la vecina Cuba-Republica del Sol, unde a ramas pana spre dimineata.

Cartier general al lumii mondene bucurestene, la concurenta cu terasa Cuba, club Bamboo a gazduit, de-a lungul timpului, nenumarate evenimente, de la prezentari de moda (Catalin Botezatu sau Rita Muresean), concursuri de frumusete (precum Miss Bikini), concursuri de DJ, lansari de parfumuri, conferinte de presa sau petreceri de firma, cum ar fi „Dragon party", a postului Antena 1.

Intr-o vreme era cunoscut drept „clubul fotbalistilor", fiind terasa preferata, in primul rand, de Adi Mutu, dar si de altii, precum Dan Petrescu, Alin Stoica sau Miu, ceea ce atragea la malul Lacului Tei mare parte a fetelor „de oras„ din Capitala.

Miss Polonia si Miss Brazilia au fost printre oaspetii adusi in club prin contracte cu impresari straini. La piscina Bamboo veneau cam toate vedetele, incepand cu manechine, pana la Zina Dumitrescu, despre care s-a scris ca era vazuta frecvent facand „topless" acolo. Tot acolo s-a filmat scena din telenovela „Numai iubirea", cand Oana Zavoranu iese dintr-o piscina cu trandafirul in gura.

La Revelionul organizat anul acesta la Bamboo a cantat Loredana Groza si i-a sorcovit pe toti, iar de Paste trupa mondena a fost deschisa de Razvan Ciobanu, Cornel Pasat si Oana Roman. Tot acolo s-a lansat conceptul P&G Beauty, cu o prezentare Doina Levintza. (Diana Evantia Barca)

Diana Evantia Barca, Laurentiu Mihu, Daniel Neamu, Andrei Badin, Calin Cosmaciuc