Peste 185.000 de liceeni dau astazi prima proba din Bacalaureat. Nu se stie insa citi profesori vor participa la examene. Unii au anuntat ca boicoteaza Bacul, nemultumiti ca sint platiti prost pentru efortul depus.

Duminica, a avut loc o sedinta intre profesori si reprezentantii Ministerului Educatiei, in care a fost discutata problema remuneratiilor oferite pe perioada bacalaureatului.

„Au fost destui profesori care au refuzat sa mai participe, mai ales cei din provincie, din cauza ca nu au fost precizate clar conditiile de cazare, masa si altele", declara Razvan Bobulescu, liderul Sindicatului Universitarilor Alma Mater.

Astfel, acesta nu stie „daca examenele vor incepe in conditii normale, atita timp cit ministerul trebuie sa gaseasca profesori care sa-i inlocuiasca pe cei care s-au retras".

Oficialii sint optimisti

Sefa Directiei de Invatamint Preuniversitar, Liliana Preoaateasa, a tinut legatura cu inspectoratele scolare din tara si este de alta parere: „E adevarat ca au fost profesori care au refuzat sa mai participe la Bac, insa nu mai multi ca in anii trecuti. Asta inseamna unu-doi profesori pe judet, ceea ce nu va afecta buna desfasurare a examenelor".

Capitala cu 800 de corigenti

In Bucuresti, s-au inscris la Bac peste 24.000 de elevi, insa nu toti liceenii, care s-au inscris in luna mai, sustin examenul de bacalaurat. Peste 800 de elevi au ramas corigenti, 30 vor fi nevoiti sa repete anul si peste 340 au situatia neincheiata. Dintre acestia, cei mai multi corigenti si elevi cu situatia scolara neincheiata sint in sectorul 3.

Conform regulamentului, examenele de corigenta se vor sustine in perioada 15-17 august si, numai daca vor fi luate, elevii respectivi se pot inscrie pe 18 august la a doua sesiune a bacalaureatului.