Ordinul nr. 754 din 6 iunie 2005 pentru aprobarea Normelor privind reflectarea in contabilitate a operatiunilor de denominare a valorii nominale a actiunilor/partilor sociale/unitatilor de fond ca urmare a aplicarii Legii nr. 348/2004 privind denominarea monedei nationale, cu modificarile si completarile ulterioare

Societatile comerciale pe actiuni si in comandita pe actiuni

In vederea efectuarii operatiunii de denominare a valorii nominale a actiunilor/partilor sociale, societatile comerciale pe actiuni si in comandita pe actiuni vor convoca adunarea generala extraordinara a actionarilor/asociatilor si vor hotari, pana la data de 30 iunie 2005, modificarea capitalului social astfel incat valoarea nominala a actiunilor/partilor sociale sa fie multiplu de 100 lei vechi.

Pentru fondurile deschise de investitii, consiliul de administratie al societatii de administrare a investitiilor fondului va hotari, pana la data de 30 iunie 2005, modificarea capitalului privind unitatile de fond, astfel incat valoarea nominala a unitatilor de fond sa fie multiplu de 100 lei vechi.

Majorarea sau reducerea capitalului social/capitalului privind unitatile de fond se va realiza cu pastrarea numarului de actiuni/parti sociale/unitati de fond si a cotei de participare la capitalul social/capitalul privind unitatile de fond.