Negocierile pe marginea contractelor pe care conducerea Federatiei Romane de Tenis de Masa dorea sa le incheie cu componentii loturilor nationale de seniori a intrat in impas. Modificarile solicitate de seniori au fost considerate de forul de specialitate „pretentii de nivelul tarilor dezvoltate".

Sportivii cereau, printre altele, ca federatia de specialitate sa le puna la dispozitie participarea la 6-8 Open-uri anual. „Nu avem cum sa raspundem acestei solicitari, deoarece federatia primeste bani de la Agentia Nationala pentru Sport. In fiecare an, noi solicitam o suma si primim mai putin.

Atita timp cit nu avem certitudinea ca ANS ne aproba participarea la opt Open-uri, nu putem stipula acest lucru in contract. Mai mult, bugetul nu inseamna numai seniori", a declarat managerul FRTM, Beatrice Romanescu.

Sportivii au acceptat echipamentul federatieiM

Cu toate ca, momentan, nu s-au semnat decit niste conventii intre sportivi si federatie - seniorii se angajeaza pina la finalul anului sa joace cu echipamentul cu care are federatia contractul -, conducerea forului de specialitate nu renunta definitiv la ideea unor contracte. „In septembrie-octombrie, cind vor reveni din vacanta, vom relua discutia in mod civilizat.

Cred ca pina la urma se va ajunge la un punct comun al dialogului, chiar daca ideile sint divergente", a mai spus Beatrice Romanescu.

Procentul care pe antrenorul lotului feminin de gimnastica, Octavian Belu, l-a adus in fata Parchetului a fost si el unul dintre motivele de discordie dintre jucatorii echipei nationale si conducerea federatiei de specialitate. Conform contractelor, sportivii urmau sa cedeze 10% din cistigurile obtinute in competitiile Pro Tour.

Desi au fost de acord ca la unele competitii sa ofere acest procent, jucatorii au solicitat ca, in cazul intrecerilor la care jumatate din costuri sint suportate de organizatori, si procentul sa se reduca. „Nu vor sa puna nimic la dispozitie, dar vor sa primeasca. Nu ne ofera nici macar minimul necesar pentru pregatire", sustin sportivii.

Crisan s-a imbogatit in Brazilia

In interval de numai o luna, cel mai bine clasat jucator roman de tenis de masa, Adrian Crisan, a cistigat doua intreceri internationale majore. Astfel, dupa ce luna trecuta, a triumfat in Kuweit, unde i-a invins printre altii pe fostul campion mondial Werner Schlager, dar si pe campionul olimpic de la Atena, coreeanul Ryu Seung Min, Crisan s-a impus, duminica, si in Open-ul Braziliei.

In finala, romanul s-a impus in fata germanului Peter Franz, cu 4-1. El a primit din partea organizatorilor aproximativ 15.000 de dolari. „Adi poate juca de la egal la egal cu oricine. Poate initial a fost mai putin talentat, dar a muncit mult si merita sa ajunga sus", a declarat managerul FRTM, Beatrice Romanescu.