Tudor Giurgiu si Maria Toghina (ambii propusi de PNL) sunt noii sefi ai Televiziunii si Radiodifuziunii publice. Liberalii au reusit ieri sa puna mana pe conducerea celor doua institutii publice, dupa ce PD a decis sa voteze impotriva, pe motiv ca nu vrea sa politizeze Consiliile de Administratie de la Televiziune si Radiodifuziune.

Plenul Camerelor reunite a aprobat componenta Consiliului de Administratie de la TVR cu 332 de voturi pentru si 62 impotriva, in timp ce Consiliul de Administratie de la SRR a primit 292 voturi pentru si 53 impotriva. De teama unei sesiuni extraordinare, parlamentarii au acceptat sa-si prelungeasca programul pentru a vota si conducerile celor doua institutii.

Desi PSD are majoritatea in ambele Consilii de Administratie, principalul partid de opozitie a cedat presedintia celor doua Consilii de Administratie liberalilor, deoarece candidatii PSD nu ar fi avut sanse sa treaca de plenul Parlamentului.

La randul lor, liberalii au acceptat sa-si promoveze oamenii, in ciuda presedintelui Traian Basescu, care a refuzat sa nominalizeze reprezentanti in cele doua Consilii de Administratie. Exemplul presedintelui Basescu a fost urmat si de democrati, care si-au retras nominalizarile, desi candidatii propusi de PD fusesera deja audiati de comisiile de specialitate.