In perioada 30 iunie si 1 iulie, casieriile de la gaze, lumina, posta si administratiile financiare vor fi inchise sau vor lucra cu program scurt. Reprezentantii Ministerului Finantelor, Distrigaz, Electrica si Postei Romane au anuntat ca au nevoie de intreruperea programului de lucru cu publicul pentru a se adapta la trecerea la leul greu.

Activitatea cu publicul a administratiilor financiare va fi intrupta in zilele de 30 iunie si 1 iulie urmind sa fie din nou deschise abia luni.

Nici plata luminii si a gazului nu va putea fi facuta in aceste zile. Distrigaz Nord va inchide oficiile pentru doua zile iar casieriile Electrica nu lucreaza timp de zece zile cu pubicul.

Facturilor care devin scadente in intervalul in care oficiile sunt inchise nu li se vor aplica penalitati, daca vor fi achitate intre 4 si 7 iulie.

Si Posta Romana a auntat ca isi va modifica programul pentru introducerea leului greu. Oficiile postale din mediul rural vor fi inchise in zilele de 29 si 30 iunie, in timp ce in orase activitatea va fi oprita in intervalul 30 iunie, ora 12, si 1 iulie, ora 10.

Oficiile din mediul urban sunt deschise pina la ora 12.00 1 iulie - oficiile postale se vor deschide la ora 10.00 - program normal in toata tara 2 iulie - oficiile care au factori postali vor fi deschise pina la ora 14.00 Activitatea tuturor institutiilor care lucreaza cu publicul va reveni la normal luni, 4 iulie.