Ordinul nr. 1691 din 16 iunie 2005 pentru modificarea si completarea Normelor privind procedurile simplificate de vamuire.

Normele privind procedurile simplificate de vamuire, aprobate prin Ordinul vicepresedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 460/2005 se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

• Aplicarea procedurilor simplificate, potrivit prezentelor norme, este conditionata de constituirea de catre titularul autorizatiei a unui depozit banesc anticipat, la dispozitia biroului vamal, care sa asigure plata drepturilor vamale datorate.

• In situatia in care titularul autorizatiei solicita suplimentarea pozitiilor tarifare din Tariful vamal de import al Romaniei pentru care s-a acordat procedura de declarare simplificata, cererea se adreseaza in scris biroului vamal de autorizare. Pana la obtinerea aprobarii, operatiunile de vamuire pentru marfurile in cauza se deruleaza in procedura normala.

In acelasi mod se procedeaza si in cazul in care se solicita suplimentarea regimurilor vamale pentru care s-a emis initial autorizatia

Autorizatiile emise in baza Ordinului vicepresedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 460/2005 isi pastreaza valabilitatea.