MEC a finalizat privatizarea Distrigaz Nord cu E.ON Rurgas

de     Amos News
Marţi, 28 iunie 2005, 0:00Marti, a avut loc transferul dreptului de proprietate asupra actiunilor, vandute si subscrise de E.ON Ruhrgas la societatea de distributie a gazelor naturale SC DISTRIGAZ NORD S.A. Targu-Mures.

E.ON Ruhrgas devine astfel actionarul majoritar, detinand un procent de 51% din capitalul social al societatii de distributie a gazelor naturale SC DISTRIGAZ NORD S.A. Targu Mures.

Conform Contractului de privatizare pretul pentru pachetul de actiuni cumparat reprezentand 30% din capitalul social al societatii este 125 milioane Euro, iar pentru subscrierea aferenta majorarii de capital social, este de 178 milioane Euro, astfel incat investitorul sa detina 51% din capitalul social majorat.

Proiectul de privatizare a SC DISTRIGAZ NORD S.A. a fost realizat cu asistenta consortiului condus de Credit Suisse First Boston International, finantat prin programul PHARE.

In contractul de privatizare a acestei societati de distributie a gazelor naturale au fost prevazute clauze de pre-finalizare a tranzactiilor, transferul dreptului de proprietate asupra actiunilor cumparate si subscrise catre Cumparator si incasarea pretului de catre Vanzator a fost prevazut sa se realizeze dupa indeplinirea tuturor clauzelor suspensive.

Au fost indeplinite o serie de clauze de pre-finalizare, printre care mentionam unele clauze a caror indeplinire a depins de adoptarea si intrarea in vigoare a unor acte normative si de indeplinirea unor termene prevazute de lege, cum ar fi: finalizarea concesionarii serviciului de distributie a gazelor naturale, emiterea licentelor de distributie si furnizare, obtinerea avizului Consiliului Concurentei.

Actiunea de astazi s-a desfasurat conform calendarului stabilit pentru finalizarea procesului de privatizare a SC DISTRIGAZ NORD S.A. Targu Mures.

Strategia de privatizare a SC DISTRIGAZ NORD S.A. a fost aprobata, prin hotarare a Guvernului si prevede aplicarea unei metode combinate intre vanzarea unui pachet de 30% actiuni si majorarea concomitenta a capitalului social, astfel incat investitorul sa detina 51% din capitalul social majorat.

Dupa un proces de privatizare transparent si competitiv, in data de in data de 21 octombrie 2004 a fost semnat cu E.ON Ruhrgas contractul de privatizare a SC DISTRIGAZ NORD S.A. Targu Mures.

E.ON Ruhrgas raspunde de activitatea pan-europeana in domeniul gazelor naturale a E.ON Group, definita de E.ON Group ca fiind activitatea de cumparare, transport, inmagazinare si comercializare a gazelor naturale.

E.ON Group este cea mai mare societate privata de utilitati in domeniul energetic din lume, al carei interes se focalizeaza in primul rand pe pietele de utilitati europene.

E.ON Ruhrgas procura, transporta si furnizeaza gaze naturale marilor consumatori industriali, municipalitatilor si societatilor de utilitati de distributie a gazelor naturale.

Societatea opereaza de asemenea o retea de transport a gazelor naturale de inalta presiune de circa 11.200 km2 cu 12 depozite subterane de inmagazinare si 26 statii de compresiune. E.ON Ruhrgas deserveste beneficiari din Germania, Austria, Benelux, Franta, Ungaria, Liechtenstein, Polonia, Suedia, Elvetia si Marea Britanie.

Cota de piata a E.ON Ruhrgas pe piata germana a gazelor naturale este estimata la aproximativ 57%. Compania E.ON Ruhrgas a realizat in anul 2003 vanzari de gaze naturale de aproximativ 58 miliarde metri cubi si venituri de 12,1 miliarde Euro.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


555 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by