Revista germana Auto Motor und Sport a publicat in editia o­n-line un crashtest cu mai multe automobile printre care si Dacia Logan. Rezultatul este unul deloc multumitor pentru constructorul roman: masina cu care vrea sa cucereasca pietele occidentele nu a obtinut decat 3 stele EuroNCAP din cinci posibile.

La test au participat Renault Clio, Smart Forfour, Mercedes A-Klasse, Fiat Stilo, BWM Seria 3 si Dacia Logan, proaspat intrata pe piata germana. Nu e prima data cand o revista germana publica un astfel de test, iar rezultatul este defavorabil autoturismului produs de Renault in Romania.

Castigatorii testului publicat de Auto Motor und Sport sunt BMW Seria 3, Mercedes A-Klasse si Renault Clio cu un punctaj de 5 stele, urmate de Fiat Stilo si Smart Forfour cu 4 stele si pe ultimul loc cu numai 3 stele Dacia Logan.

Cu toate ca si Renault Clio a obtinut 5 stele la crashtest revista germana deschide articolul sustinand ca modele germane prezente in test sunt in fata.

Pe de alta parte diferenta de punctaj dintre Dacia Logan si Renault Clio ridica semne de intrebare, modelul francez imprumutand 'surorii' din Est o mare parte a componentelor si motorizarile.