Alianta "Dreptate si Adevar" continua sa conduca in sondajele de opinie, iar Traian Basescu este politicianul care se bucura de cea mai mare cota de incredere.

Potrivit Barometrului de Opinie, realizat de Instiututul de Marketing si Sondaje - IMAS si citat de BBC, intentiile de vot pentru Alianta DA sunt la nivelul de 55%, o crestere de 5 procente fata de luna mai.

In schimb, intentiile de vot pentru PSD au scazut de la 28 la 23 la suta, in aceeasi perioada de timp. PRM a ramas constant la 10 la suta, iar UDMR a crescut usor de la 5 la 6 la suta.

In ceea ce priveste personalitatile politice, presedintele Traian Basescu inregistreaza o cota de incredere de 58 la suta, in urcare cu 6 la suta fata de luna mai.

El este urmat de primul ministru Calin Popescu Tariceanu, cu 42 la suta opinii pozitive (+2%) si liderul PSD, Mircea Geoana, 41 la suta (-2%).

Presedintele Partidului Democrat, Emil Boc (+3%) si Presedintele executiv al PSD, Adrian Nastase au ocota de 26 la suta.

Cota de popularitate a lui Ion Iliescu a ajuns la 20 la suta (-5%), fiind urmat de liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, cu 17 la suta (-1%), liderul UDMR, Bela Marko, 15 la suta (+1%) si liderul Partidului Conservator, Dan Voiculescu, 6 la suta (-2%).

Sondajul a fost realizat in perioada 9-17 iunie 2005, pe un esantion reprezentativ pentru populatia adulta a Romaniei, cu o marja statistica de eroare de ±2,9%.