Primarul Constantei, Radu Mazare, si presedintele CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, au plecat trintind usa din sala in care seful delegatiei Comisiei Europene, Jonathan Scheele, a anuntat suspendarea unui proiect finantat din fonduri europene.

Nemultumit de stadiul in care se afla mai multe proiecte cu finantare europeana la Constanta, Jonathan Scheele a anuntat ca Uniunea Europeana este nevoita sa ceara inapoi guvernului roman suma de 1,2 milioane de euro.

Motivul este legat de faptul ca nu a fost respectat proiectul legat de pavilionul expozi-tional din Constanta, din cauza ca beneficiarul proiectului, Consiliul Judetean Constanta, nu a respectat termenele contractuale, intirziind lucrarile. Scheele l-a invinuit si pe Mazare de intirzierea lucrarilor.

La rindul sau, Nicusor Constantinescu l-a acuzat pe Scheele, caruia i s-a adresat cu „domnule excelenta", ca l-ar fi boicotat de cind a fost ales in functia de presedinte al CJ Constanta, pe motiv ca este prieten cu Stelian Dutu. „Pe domnul Dutu l-am intilnit de doua ori. O data ca presedinte al Consiliului Judetean , iar a doua oara cind a venit pentru un proiect.

Nu il condamn pe domnul Mazare, pentru ca a fost la suparare", a declarat Scheele. Primarul Radu Mazare sustine ca a plecat din sala pe motiv ca „Scheele a spus ca e conferinta lui de presa si nu ne-a lasat sa raspundem la intrebari"

Gilda POPA, Iuliana GATEJ