Sediul Federatiei Internationale de Automobilism (FIA), aflat in Place de la Concorde din Paris, va fi astazi centrul atentiei. Cele sapte echipe care au boicotat Grand Prix-ul SUA - BAR Honda, Renault, Williams BMW, McLaren Mercedes, Sauber Petronas, Red Bull Racing, Toyota - vor fi audiate de forul mondial cu privire la scandalul iscat la Indianapolis.

Desi nimic nu va fi clar pana la finalul sedintei, presedintele FIA, Max Mosley, a lasat sa se inteleaga ca orice este posibil. "Pot sa primeasca o amenda serioasa - se vorbeste chiar de 2,5 milioane euro pentru fiecare echipa -, se poate acorda o suspendare, dar si numai un ultim avertisment", a spus Mosley.

Pe de alta parte, reprezentantii celor sapte echipe s-au reunit ieri pentru a pune la punct un plan de actiune comun, astfel incat revolta sa aiba succes.

Desi echipa sa a fost una din beneficiarele boicotului, Paul Stoddart - patronul team-ului Minardi - a declarat ca exista posibilitatea unui actiuni similare duminica, la Grand Prix-ul Frantei, de data aceasta urmand a participa toate cele zece grupari.