HP a obtinut un succes remarcabil in istoria tehnologiei informatice prin vanzarea serverului HP ProLiant cu numarul 10 milioane.

HP, care a livrat un numar de servere x86 aproximativ egal cu cel al urmatorilor doi competitori la un loc, a inmanat serverul care a atins cifra de 10 milioane, unui vechi client - compania Continental Airlines, in cadrul unei ceremonii ce a avut loc la fabrica HP din Houston.

HP a anuntat deja cateva noi sisteme si capabilitati, printre care extensiea celui mai vast portofoliu AMD Opteron din domeniu prin serverele cu doua procesoare bazate pe tehnologia AMD Opteron Dual-Core, serviciul de instalare si configurare Factory Express imbunatatit pentru clientii HP BladeSystem sau noul pachet HP Care, care ofera servicii integrate de implementare hardware si software pentru HP BladeSystem.

HP deschide drumul catre urmatoarele 10 milioane

Continuand sa inoveze bazandu-se pe standarde, HP a anuntat noile servere cu procesoare AMD Opteron Dual-Core, care redefinesc performanta la aceeasi densitate si consum de energie ca si modelele single-core, acestea fiind capabile de cresterea performantelor anumitor aplicatii din mediul enterprise cu pana la 80 de procente fata de sistemele single-core traditionale.

Intr-un studiu de piata efectuat pe doua procesoare, realizat recent pe aplicatii SAP standard pe doua nivele A– pentru vanzari si distributie, serverul HP ProLiant BL35p, bazat pe procesoare AMD Opteron Dual-Core, a suportat 949 de utilizatori SAP SD si a procesat complet 95.330 de comenzi pe ora.

Serverul a suportat cu 432 de utilizatori si 43.660 de comenzi mai mult fata de performantele inregistrate de modelul BL35p single-core intr-un benchmark anterior, realizat tot pe aplicatii SAP standard SD pe doua nivele, obtinand astfel o crestere a performantei cu 84 de procente.

Acelasi studiu pentru doua procesoare, realizat pe aplicatii SAP SD standard pe doua nivele, serverul HP ProLiant BL25p a suportat 974 de utilizatori SAP SD si a procesat complet 97.670 de comenzi pe ora, in plus, HP ProLiant DL385 a suportat 983 de utilizatori SAP SD si a procesat complet 98.330 de comenzi pe ora.

Rezultatele pozitioneaza cele trei servere pe locul intai, doi si trei in ceea ce priveste prestatia in benchmark-ul pentru doua procesoare, realizat pe aplicatii SAP SD standard pe doua nivele.

HP a lansat si serviciile Factory Express pentru HP BladeSystem, proiectate pentru pre-integrarea unor solutii blade complete in centrele de date ale clientilor, destinata sa ajute clientii HP BladeSystem sa devina functionali cat mai rapid, cu minimum de impact asupra sediului si resurselor acestora.

Clientii pot alege modul in care propria solutie HP BladeSystem A– inclusiv software, dispozitive de stocare si retea A– este integrata, testata, livrata si implementata, in plus, HP introduce servicii de instalare si lansare pentru infrastructuri HP BladeSystem, care fac parte din pachetul renumit de servicii HP Care Pack, ajutand clientii sa reduca durata de implementare si sa

imbunatateasca timpul de functionare al infrastructurii IT, acest serviciu incluzand instalarea suporturilor si a serverelor HP BladeSystem, implementarea software-ului si fac posibila administrarea.

Pentru clientii care necesita nivele inalte de disponibilitate a aplicatiilor, HP ofera atat servicii de suport hardware cat si software, pentru a grabi accesul la specialistii tehnici din cadrul HP, in vederea identificarii si rezolvarii problemelor.