Masuri de reducere a cheltuielilor de personal

de     HotNews.ro
Miercuri, 29 iunie 2005, 0:00Guvernul a stabilit, printr-o Ordonanta de Urgenta aprobata miercuri, masuri de reducere a cheltuielilor de personal, astfel incat nivelul acestora sa reprezinte 5% din PIB, nivel convenit cu FMI.

In perioada 1 iulie-31 decembrie 2005 se suspenda acordarea premiilor lunare, cu exceptia premiului anual, pentru toate categoriile de personal din autoritati si institutii publice, indiferent de modul de finantare.

In aceeasi perioada se suspenda ocuparea prin concurs a posturilor vacante la data de 30 iunie 2005, precum si a celor care se vor vacanta dupa aceasta data, din statul de functii al autoritatilor si institutiilor publice, indiferent de modul de finantare a acestora.

Prin exceptie, pot fi ocupate posturile vacante din cadrul compartimentelor implicate in implementarea angajamentelor asumate prin negocierile pentru aderarea la Uniunea Europeana si posturile din aparatul sistemului judiciar si celelalte categorii de personal din autoritatile si institutiile publice cu atributii in ceea ce priveste implementarea Strategiei Nationale Anticoruptie pe perioada

2005 - 2007, a Strategiei de reforma a sistemului judiciar pe perioada 2005 - 2007 si a Planului de actiune aferent.

De asemenea, se vor putea face angajari in cadrul institutiilor si autoritatilor nou-infiintate.

Pot fi ocupate si posturile unice din cadrul autoritatilor si institutiilor publice, cele din structura Casei Nationale de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale, posturile diplomatice din cadrul MAE, precum si posturile pentru care au fost intreprinse formalitatile in vederea ocuparii lor.

De asemenea, ordonatorii de credite pot aproba ocuparea posturilor vacante pentru incadrarea promotiei de absolventi din anul 2005 ai institutiilor de invatamant proprii, din sistemul de aparare, ordine publica si securitate nationala.

Ordonatorii de credite au obligatia sa aprobe organizarea concursurilor pentru ocuparea acestor posturi doar cu conditia incadrarii in fondurile aprobate pentru cheltuielile de personal, cu avizul Ministerului Finantelor Publice.

Pentru posturile din domeniul integrarii este necesar si avizul de oportunitate, obtinut in prealabil, de la MIE.

De la aceste prevederi sunt exceptate institutiile din sistemul de aparare, ordine publica si securitate nationala, pentru promotia anului 2005, precum si autoritatile si institutiile publice finantate din bugetele locale, venituri proprii si subventii acordate de la bugetul de stat sau bugetele locale, dupa caz.

Prevederile referitoare la acordarea majorarii de 6% pentru personalul bugetar se amana pana la 1 ianuarie 2006. Masura are in vedere diminuarea presiunii asupra bugetului de stat.

Nu vor mai beneficia de cresterea salariala prevazuta a fi acordate la 1 octombrie 2005: personalul bugetar si persoanele care ocupa functii de demnitate publica; functionarii publici; alesii locali; personalul militar din institutiile publice de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala; personalul din administratia centrala a MAE si de la misiunile diplomatice, oficiile

consulare si institutele culturale romanesti din strainatate; magistratii si altE categorii de personal din sistemul justitiei; personalul din invatamant, personalul contractual din unitatile sanitare publice; personalul MAI.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


128 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by