Mugur Ciuvica, presedintele Grupului de Investigatii politice, a dezvaluit faptul ca firma condusa de fratele presedintelui Traian Basescu nu is plateste impozitul pe profit.

A.M.C.CROS SRL, societate comerciala la care Mircea Basescu, fratele presedintelui Romaniei si Maria Basescu, sotia presedintelui Romaniei, detin impreuna 59% dintre actiuni, datoreaza in total bugetului de stat 537.555.568 lei.

Potrivit datelor oficiale ale Ministerului Finantelor Publice, firma familiei Basescu datoreaza statului 371.623.989 lei impozit pe profit si are de platit dobinzi si penalitati de 165.931.579 lei.

Ministerul Finantelor Publice actualizeaza periodic lista societatilor comerciale cu datorii la bugetul de stat. Firma detinuta de sotia si de fratele lui Traian Basescu figureaza pe ultima lista de acest fel, cea publicata in 31 martie 2005.

Potrivit Ministerului Finantelor Publice, pentru ca nu si-a platit datoriile la stat, A.M.C.CROS SRL se afla in executare silita.

Conform declaratiilor lui Ciuvica, intreaga responsabilitate pentru obligatiile neachitate de A.M.C.CROS SRL la bugetul de stat revine familiei Basescu.

In primul rind, pentru ca, potrivit datelor Registrului Comertului din 28 iunie 2005, Mircea Basescu (cu 39% din actiuni) si Maria Basescu (cu 20% din actiuni) sint actionarii majoritari ai societatii.

In al doilea rind, pentru ca Mircea Basescu, fratele presedintelui Romaniei, este si unicul administrator al A.M.C.CROS SRL.