Principalele banci comerciale se pregatesc de denominare

de     BaniiNostri.ro
Joi, 30 iunie 2005, 0:00Principalele banci comerciale nu vor rupe total legatura cu clientii lor, cu toate ca zilele de 30 iunie si 1 iulie au fost declarate nebancare, prin decizie a BNR, in contextul trecerii la leul nou.

HVB Bank va lucra cu publicul in zilele de 30 si 1 iulie, in aceste zile sucursalele HVB Bank vor fi deschise publicului, gata sa acorde consultanta financiara atat persoanelor fizice, cat si companiilor interesate de produsele si serviciile bancii.

In zilele de 30 iunie, ora 15:00 si 1 iulie, ora 00:00 ATM-urile din reteaua bancii Alpha Bank nu vor functiona, potrivit bancii.

In perioada 29 iunie - 4 iulie, sistemele de Electronic Banking (Alphaline) si de Internet Banking (Alpha Click) vor fi inoperabile, astfel incat clientii bancii au fost rugati sa ia masurile necesare pentru a preveni dificultatile ce s-ar putea ivi din pricina acestui interval in care nu vor putea fi efectuate operatiuni bancare.

Banca Transilvania va avea, in data de 29 iunie program normal cu clientii, adica sucursalele vor avea program intre orele 09:00 si 18:00, iar agentiile, intre 09:00 si 17:00, platile interbancare vor putea fi insa facute doar pana la ora 12:00 fie de la ghiseele bancii, fie prin canalele electronice (BT 24, BT ULTRA), tot pana la aceeasi ora vor fi facute si incasari pentru facturi Connex, Orange, Romtelecom sau altele.

In perioada 30 iunie - 3 iulie vor putea fi utilizate canalele alternative de efectuare a operatiunilor, ATM-urile si POS-urile, cu o singura perioada de limitare, care va fi intre 30 iunie - ora 11:00 si pana pe 1 iulie, ora 07:00.

La Banca Comerciala Romana, va fi intrerupta functionarea ATM-urilor si POS-urilor pe 30 iunie, ora 08:00 timp de cel mult 24 de ore, pentru ca de a doua zi, 1 iulie, 250 de bancomate din toata tara sa elibereze bancnote de 10 lei 50 lei si ulterior de 100 de lei

BRD - Groupe Societe Generale a incheiat adaptarea sistemului propriu informatic in vederea denominarii, dar ATM-urile vor fi oprite pentru public, in vederea recalibrarii, pe 30 iunie pana pe 1 iulie.

Agentiile BRD din centrele comerciale Carrefour Orhideea, Carrefour Militari si Carrefour Brasov, cele din Mall-ul Jolie Ville din zona rezidentiala Pipera si Mercur Mall din Ploiesti vor fi deschise pentru operatiuni de casa de schimb valutar si toate tipurile de operatiuni de incasare de plati.

Unitatile Raiffeisen Bank nu vor avea program cu publicul in zilele de 30 iunie si 1 iulie 2005, perioada in care toate aplicatiile informatice ale bancii vor fi adaptate pentru denominarea monedei nationale, sistemul de carduri al bancii fiind oprit doar pentru cel mult 24 de ore, in data de 30 iunie, incepand cu ora 10:00, in 29 iunie, unitatile Raiffeisen Bank vor avea program normal de

lucru, in timp ce operatiunile intre conturi Raiffeisen Bank se vor putea efectua pana la ora 18:30, transferurile interbancare - in si din conturi deschise la alte banci - vor fi procesate pana la ora 14:00.

Banca Tiriac nu va avea program de lucru cu publicul in zilele de 30 iunie si 1 iulie, iar tranzactiile ale caror scadente sau date de valuta vor fi zilele de 30 iunie si 1 iulie 2005 vor trebui solicitate de clienti pana in 29 iunie.

Sambata, 2 iulie, programul de lucru al sucursalelor bancii si al agentiilor din magazinele Metro este obisnuit, unitatile functionand conform programului aferent zilei de sambata, duminica 3 iulie, numai agentiile Metro ale bancii vor fi deschise conform programului obisnuit al zilei de duminica, sistemele de decontare electronica de mare si mica valoare pentru operatiunile in lei nu vor opera

in zilele declarate nebancare, prima zi in care vor fi procesate si decontate instructiuni de plata in lei noi va fi 4 iulie 2005.

La Bancpost, ATM-urile si POS-urile vor fi oprite pe 30 iunie, ora 10:00, pentru cardurile emise de alte banci, respectiv de la ora 18:00 pentru cardurile Bancpost, iar sistemul va fi repornit vineri 1 iulie, dupa ora 11:00.

Achitarea de facturi prin bancomate va fi sistata de pe 28 iunie, ora 18:00, Pe 1 iulie, 16 bancomate vor elibera cupiuri de 10 lei, 50 lei si 100 de lei, pe 29 iunie, sucursalele Bancpost lucrand cu publicul pana la ora 12:00, dupa care se inchid, urmand sa fie redeschise luni 4 iulie.

Casa de Economii si Consemnatiuni(CEC) nu va lucra cu publicul pe data de 30 iunie, a incheiat procesul de adaptare a sistemului informatic, iar operatiunile vor fi intrerupte in zilele declarate nebancare de catre BNR.

Pana pe 29 iunie, majoritatea bancilor comerciale terminasera operatiunea de modificare a programelor software pentru ATM-uri si POS-uri, inca din 27 iunie, bancomatele BRD afisau pe ecran si valorile in moneda denominata.

Marii comerciati operau inca in lei vechi, casele de marcat nefiind reconfigurate, lantul Metro, Selgros si Praktiker urmand sa inceapa sa inregistreze operatiunile in lei noi din 1 iulie.

Banca Nationala nu a furnizat informatii privind cantitatea de numerar in lei noi care va fi plasata pe piata incepand cu 1 iulie, pentru ca, potrivit legii, informatiile legate de cantitatea de moneda tiparita si de cantitatea de cupiuri sunt confidentiale.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


121 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by