Incepand de azi dimineata, Dana Deac ne serveste din nou "Cafeaua cu sare". Cea mai de succes emisiune matinala a revenit in forta avandu-l ca invitat pe analistul politic de la "Dilema veche", Cristian Ghinea. Frictiunile dintre PNL-PD, conducerea TVR, rolul lui Basescu pe scena politica, au fost cateva din subiectele dezbatute de cei doi..

Frictiunile din cadrul Coalitiei. Analistul "Dilemei vechi", Cristian Ghinea, considera drept cauza principala a disputelor din cadrul Coalitiei problema rolului conducator. O cauza falsa, deoarece, in opinia analistului, cele doua partide nu se afla (sau nu ar trebui sa se afle) in concurenta, nici unul dintre ele neavand sansa sa guverneze singure in viitorul apropiat.

Conducerea TVR. Numirea lui Tudor Giurgiu in fruntea TVR a fost considerata a fi o surpriza, dar placuta, Tudor Giurgiu nefiind o personalitate controversata si angajata politic. Cristian Ghinea apreciaza politica lui Basescu privitoare la modul de numire al conducerii TVR drept una buna, dar considera ca modul in care a incercat sa o impuna a fost defectuos.

Partidul Popular. Trecerea PD-ului de la doctrina socialista la cea populara ii apare invitatului Danei Deac ca fiind trista, mai ales ca s-a facut in unanimitate. Facuta astfel, schimbarea rapida a orientarii doctrinare apare ca o oportunitate, in fapt PD-ul cautand o alianta cu cel mai puternic grup din Parlamentul european.

Fuziunea PNL-PD. Fuziunea celor doua partide a ramas permanent doar la nivelul de discutii. E greu, spune Cristian Ghinea, sa determini doi sefi de partide dintr-o comuna sa se uneasca si unul sa renunte la pozitia lui. In opinia sa, ceea ce vrea sa faca Valeriu Stoica seamana mai mult a casatorie cu forta.

I.B.