Infiltrat de PSD in Ministerul Economiei si Comertului, fostul plutonier de Securitate Dumitru Saitoc a acaparat pozitii-cheie in cadrul unor companii de stat si se foloseste de functie pentru a negocia contracte si comisioane. Pensionat ca subofiter, securistul a ajuns sa controleze Electrica, Electrica Serv, Romaero SA, Hidroelectrica SA, RA Romarm si Oltchim.

Acest lucru a fost posibil datorita sustinerii ministrului Economiei, Codrut Seres, care l-a numit pe fostul turnator in functia de consilier personal. Motivatia ar fi fost aceea ca Saitoc, care a mancat doctrina PCR la Academia de partid "Stefan Gheorghiu" si apoi si-a echivalat ceva din studii, este... economist.

Dumitru Saitoc a fost si este inca omul folosit de PSD in fel de fel de afaceri. Batranul securist a facut timp bun parte din consiliul de administratie de la SC Scandia Romana SA, firma in care a detinut actiuni fiica demnitarului PSD Petru Serban Mihailescu, Livia Mihailescu.

Saitoc i-a rezolvat afacerile lui Mihailescu si a reusit, prin Scandia, sa puna mana pe Suinprod Caracal, care mai tarziu a cunoscut colapsul financiar, fiind eliminata de pe piata extrabursiera.