PSD a iesit ieri la iarba verde ca sa lanseze o declaratie de razboi la adresa actualei puteri, acuzata de hartuire politica a alesilor locali ai formatiunii social-democrate. Desi s-a desfasurat intr-un cadru neconventional, pe peluza din curtea sediului PSD din Kiseleff, sedinta Comitetului National nu a fost tocmai un „picnic".

Reuniunea a avut vadite accente belicoase la adresa actualei puteri, tonul fiind dat de presedintele PSD, Mircea Geoana.

„Sa-i fereasca Dumnezeu de forta si razbunarea PSD cand va veni clipa", a tunat Geoana, in aplauzele liderilor partidului veniti din teritoriu. „Daca vor continua sa schimbe rezultatul votului, vor avea de-a face cu noi, aici si la Bruxelles", le-a mai spus Geoana celor prezenti.

Primarul Iasiului, Gheorghe Nechita, s-a lansat insa si el intr-o serie de atacuri virulente la adresa coalitiei de guvernamant.

„Si-au pus oameni in administratia locala care nu au treaba cu profesionalismul, dar stiu sa faca politie politica. Avem experienta colectivizarii si a Tribunalelor Poporului", a spus Nechita, acuzand controalele pe care actuala putere le trimit pe capul primarilor PSD. „Sa le faca institutiile abilitate, nu prefectul, omul guvernului", a mai afirmat Nechita.

La reuniunea PSD a participat si Jan Marinus Wiersma, lider al socialistilor europeni si vicepresedinte al Partidului Socialist European, dar a lipsit Ion Iliescu, plecat in Germania, la München, la o conferinta pe teme de securitate, potrivit lui Geoana.