Banii de la SIF Muntenia se duc pe apa Dunarii

de     Averea
Vineri, 1 iulie 2005, 0:00


Actionarii Santierului Naval Oltenita (Navol) vor discuta, la 15 iulie, lansarea unei emisiuni de obligatiuni nominative in lei, reprezentand echivalentul a 567.000 de dolari, pentru a acoperi, spun ei, necesarul de capital de lucru al societatii. Titlurile vor fi oferite spre cumparare actionarilor acestei societati comerciale.

Iar cum cel mai mare actionar este SIF Muntenia (52% din actiuni) este de asteptat ca acesta sa cumpere actiunile care sunt puse la vanzare la pretul de 2100 lei, in conditiile in care pretul unei actiuni tranzactionate pe Bursa de Valori Bucuresti este in prezent de 600 lei.

SIF Muntenia, prin intermediul societatii de administrare financiara Muntenia Invest, a tot pompat bani in Navol, din 1999 incoace. Bani care nu au reusit sa redreseze societatea.

Anul trecut, aceasta a inregistrat pierderi, la fel ca si in anii precedenti, si nu a acordat actionarilor sai dividende. In consecinta, nici actionarii SIF Muntenia nu au vazut vreun leu de la aceasta societate. In schimb, au cheltuit bani.

Anul trecut, SIF Muntenia a cumparat de la Navol 2.075.000 de obligatiuni pentru care platit 4,375 miliarde de lei (2.100 lei de obligatiune). In 2003, in cadrul unei operatiuni de majorare a capitalului social, SIF Muntenia a subscris aproximativ 49,6 miliarde lei, aport prin care si-a majorat participatia la Navol.

Muntenia Invest a mai cumparat, in numele SIF Muntenia, 225.664 de actiuni ale Santierului naval de la Oltenita cu pretul de 2.100 lei pe actiune. In prezent la Navol Oltenita s-a sistat alimentarea cu energie electrica. In plus, santierul inregistreaza o datorie de 10 miliarde lei catre bugetul local.

Pentru ca nu isi primesc salariile, muncitorii de la Navol au participat la numeroase manifestatii impotriva conducerii societatii, dar fara folos. Intre timp, banii actionarilor curg linistiti pe Dunare.


68 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri