In cursul zilei de joi, staff-ul Teatrului de Comedie din Capitala a prezentat raportul stagiunii 2004-2005, o stagiune ce a adus in fata publicului sase premiere, la cele doua sali (Sala Mare si Sala Studio) si o noua editie a Festivalului Comediei Romanesti (festCO).

Cu 14 spectacole in repertoriu si o capacitate totala de 370 de locuri, stagiunea 2004-2005 s-a desfasurat cu salile pline, dupa un program miercuri-duminica. Ei bine, nici nu s-a terminat bine aceasta stagiune, si iata ca reprezentantii Teatrului de Comedie anunta deja intentiile pentru stagiunea 2005-2006.

Primul proiect - "Comedia tine la TINEri" -, realizat cu sprijinul Primariei Municipiului Bucuresti, continua promovarea tinerilor creatori de teatru (absolventi 2003-2005). Acestor tineri absolventi, Teatrul de Comedie le ofera sansa sa monteze pe scena unui teatru profesionist.

In cadrul primei parti a proiectului, ce se va desfasura in perioada 7 septembrie-2 octombrie, vor prezenta spectacole regizorii Iulia Stanescu ("Ce tipe misto!"), Mihaela Triboi ("Domnul Masure"), Marcel Top ("Edmond") si Alex Mihail ("Comedie neagra"). "Comedia tine la TINEri" va avea patru etape, fiecare fiind urmata de Gala "Comedia tine la TINEri".

Printre regizorii care vor monta in etapele urmatoare se numara Gianina Carbunariu, Razvan Popa, Peter Kerek, Rasvana Cernat, Aurel Palade, Carmen Vidu, Corina Oprea, Robert Balan, Traian Soimu si Radu Grigore. Pe langa acest proiect, Teatrul de Comedie pregateste pentru aceeasi perioada doua premiere - "Avarul indragostit" de Cristian Juncu si "Ferdinand al VIII-lea Regele Spaniei" dupa N.V.

Gogol, avand deja in repetitie alte doua spectacole -"Ce formidabila harababura!" si "Hoatele". Pentru stagiunea 2005-2006, Teatrul de Comedie pregateste spectacole montate de Felix Alexa, Horatiu Malaele, Lucian Giurchescu si Claudiu Goga. La inceputul anului viitor, vor debuta alte doua proiecte: work-shop-ul David Esrig si concursul de dramaturgie romaneasca.