Una din temerile organizatorilor de la Wimbledon in acest week-end este cea de "streakers", exhibitionistii care apar la evenimente sportive. Casa britanica de pariuri Ladbrokes chiar a oferit o cota de 5/1 pentru cei care vor sa parieze ca un exhibitionist va intra pe teren in timpul uneia dintre cele doua finale de simplu.

Acest lucru demonstreaza ca intamplarea nu este chiar improbabila, atat timp cat cei care voiau sa parieze inaintea inceperii turneului ca Tim Henman va castiga vreodata Wimbledonul, nu neaparat in 2005, primeau o cota de 20/1. Cel mai mare pericol pare a fi britanicul Mark Roberts, regele exhibitionistilor, care a mai "evoluat" de doua ori pe terenurile de la Wimbledon.

Prima data a facut-o in anul 2000, in timpul unui meci al Annei Kournikova pe terenul numarul 14. A doua oara, chiar in timpul finalei masculine din 2002, dintre australianul Lleyton Hewitt si argentinianul David Nalbandian. A intrat pe arena centrala gol-golut, a dansat pe teren, a facut o tumba peste fileu, totul intr-o ploaie de blitz-uri si in rasetele tribunelor.

A fentat oamenii de ordine, care alergau sa-l inveleasca in pelerine, a mai sarit inca o data peste fileu... Pana la urma a fost prins, acoperit repede, mai ales ca in tribune se gaseau si fete regale, si scos in uralele asistentei. Mark Roberts traieste din exhibitionismul sau.

Locuieste in Liverpool si este tatal a trei copii, dar nu se sfieste sa alerge gol-pusca in fata a zecii de mii de oameni si a milioane de telespectatori. Este platit de sponsori, care ii cer in schimb sa poarte tatuat pe corp numele sau sloganurile lor.

Roberts are in palmares peste 300 de "aparitii" la cele mai importante evenimente din lumea sportului: finale de cupe europene la fotbal, de Mare Slem, Turu ciclist al Frantei, Super-Bowl, Maratonul Londrei, finala Cupei Mondiale de Rugby etc. "Nu o fac doar pentru bani, ci si pentru a face oamenii sa rada. Sunt cel mai bun streaker din lume", spune Roberts.