Familia procuroarei Adriana Cristescu, care ancheteaza dosarele economice ale lui Omar Hayssam, precum si dosarul Patriciu-Rompetrol, a fost amenintata. Astfel, in cursul zilei de joi, fetita Adrianei Cristescu a fost avertizata, telefonic, ca va fi rapita in cazul in care mama sa nu se potoleste.

De asemenea, ieri, pe usa apartamentului mamei procuroarei a fost lipit un afis reprezentand un cap de mort.

Coincidenta sau nu, amenintarile mentionate mai sus au survenit exact in saptamana in care procuroarea a efectuat audieri atat in dosarul Foresta Nehoiu – in care este implicat sirianul Omar Hayssam - , cat si in dosarul Rompetrol, unde au fost audiate doua persoane din board-ul acestei companii.

Procurorul Adriana Cristescu lucreaza in cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) din Parchetul General. Anterior, Adriana Cristescu a lucrat la Parchetul National Anticoruptie.

Potrivit legii, magistratilor care solutioneaza dosare de coruptie sau de crima organizata li se poate asigura protectie de catre Serviciul de Paza si Protectie, in cazul in care se apreciaza ca viata acestora sau a familiilor lor este pusa in pericol.

Surse judiciare ne-au declarat ca, in momentul de fata, conducerea Parchetului General analizeaza oportunitatea luarii unei asemenea masuri in cazul mai multor magistrati din cadrul DIICOT.