PNL a iesit, ieri, din amoteala pentru a da un comunicat prin care infirma orice apropiere de PSD si ridica in slavi colaborarea cu PD. „PNL considera ca PD este partenerul sau de incredere si nu concepe nici un fel de sciziune in cadrul Aliantei D.A.", se spune in documentul de presa.

Dupa ce lauda guvernarea, liberalii tin sa dezminta „speculatiile" privind cooperarea cu pesedistii: „Liberalii raman fideli si principiului ca Romania trebuie guvernata pentru a reconstrui bunastarea si nu pentru a imbogati o gasca de clienti politici. De aceea, PNL exclude orice fel de intelegere cu PSD".

Formatiunea condusa de catre premierul Calin Popescu-Tariceanu este convinsa ca „zvonurile" privind intelegerile pe ascuns cu PSD au „scopul evident" de crea tensiuni in interiorul Aliantei, de a discredita principalele doua partide ale guvernarii si de a afecta buna functionare a Executivului.

Teoria conspiratiei, imbratisata mai nou de catre conducerea liberala, merge mai departe: „Zvonurile si speculatiile care au care au pus sub semnul intrebarii Alianta D.A. si soliditatea Guvernului au avut o anumita ritmicitate in aceste sase luni si au imbracat diverse forme.

Este de presupus ca vor mai continua". Dupa un apel la jurnalisti si la liderii de opinie sa trateze „cu discernamant" informatiile in acest sens, liberalii insista ca raman fideli principiului de a scapa tara de „practicile toxice ale PSD".

Ce omite insa sa spuna conducerea PNL este faptul ca speculatiile sunt alimentate, in primul rand, de colaborarea din ce in ce mai buna, in plan parlamentar, deocamdata, dintre partid si pesedistii lui Adrian Nastase.

A fost cazul numirii consiliilor de administratie de la TVR si de la SRR si a proiectului privind Comunitatea Nationala de Informatii, unde ambele partide s-au opus pe fata ideilor lui Traian Basescu.