Romeo Stavarache, primarul Bacaului, a pierdut vineri seara alegerile pentru sefia filialei locale a PNL, alegeri pe care el insusi, ca presedinte interimar, le-a organizat. Stavarache spune acum ca alegerile au fost fraudate.

Romeo Stavarache, primarul Bacaului, a pierdut vineri seara alegerile pentru sefia filialei locale a PNL, alegeri pe care el insusi, ca presedinte interimar, le-a organizat. Stavarache spune acum ca alegerile au fost fraudate.

Ioan Chiriac este, de vineri seara, noul presedinte al organizatiei PNL Bacau. El l-a invins pe Romeo Stavarache la o diferenta de 16 voturi din peste 500 exprimate, in urma unei batalii extrem de dure si de tensionate. Intrat in PNL dupa alegerile locale, cind a cistigat Primaria Bacau ca reprezentant al PUR, Romeo Stavarache a tintit la presedintia PNL.

Graba sa, dar mai ales faptul ca si-a impus prefectul dorit in ciuda deciziei organizatiei judetene a PNL, nu a fost pe placul vechilor liberali.

Acuzatii de clientelism si tradare

Infringerea suferita a fost greu de digerat: Romeo Stavarache a solicitat o renumarare a voturilor, in timp ce oamenii sai stringeau artificiile puse pe scena, care ar fi trebuit aprinse cind primarul de Bacau ar fi devenit presedinte.

Chiriac l-a acuzat pe Stavarache ca a folosit logistica primariei si a prefecturii pentru a-si face campanie, dar si ca si-a momit colegii cu lucrari din banii publici. „Contracandidatul meu a gresit: a promis lucrari din bani publici“, a spus Chiriac.

Mai grav insa, in plenul conferintei Chiriac l-a acuzat pe Stavarache de tradare, sustinind ca ar avea deja planificate si negociate trecerea la PD si preluarea sefiei organizatiei judetene a acestui partid. Tensiunile au degenerat in jurul ori 23.00, cind tabara Stavarache a acuzat ca alegerile au fost masluite.

Scandalul, desfasurat mai intii in culise, s-a mutat in strada, sub ochii jandarmilor, care nu stiau daca sa intervina sau nu. Primarul de Bacau ne-a declarat ieri ca „s-au constatat nereguli atit la lista de delegati, cit si la numarul acestora“. Cei acuzati spun ca totul nu este decit o dovada ca tabara Stavarache nu stie sa piarda.

„Romeo Stavarache a organizat alegerile. Noi nu am fi avut cum sa facem frauda, ci ei“, spune Ioan Chiriac. Contestatia depusa de Stavarache ar urma sa fie luata in discutie astazi, la Bucuresti.