Compania Mercury a fost plasata de analistii Gartner in cadranul rezervat liderilor din Magic Quadrant for IT Project and Portfolio Management (IT PPM) 2005.

Conform Gartner, liderii sunt companii care indeplinesc simultan cateva conditii – solutiile lor au performante bune in prezent, firmele au o viziune clara in privinta directiilor pietei si contribuie activ la construirea de competente in scopul sustinerii pozitiei de lider in sectorul respectiv.

„Climatul imbunatatit pentru investitiile IT si necesitatea permanenta de aliniere a resurselor IT la cerintele de business continua sa dirijeze interesul clientilor in abordarea strategiilor destinate managementului proiectelor si portofoliului IT. Un rol important il are interesul crescut pentru aplicatiile suport pentru IT PPM.

Acest lucru reiese din studiul Executive Program efectuat de Gartner, studiu ce a relevat faptul ca trei dintre principalele 10 prioritati ale unui Chief Information Officer sunt legate de PPM”, a mentionat in raport Matt Light, Research Director la Gartner.

„Primele doua prioritati sunt "introducerea de proiecte ce permit cresterea afacerii" si "conjugarea planurilor si strategiilor de afaceri si IT".

In orice caz, in ciuda atentiei acordate proiectelor orientate pe crestere, organizatiile IT sunt nevoite sa faca fata justificarii mai stricte a proiectelor si auditarii costurilor generate de activitatile de corelare cu diferite standarde, cum este de exemplu legea Sarbanes-Oxley.

Acesti factori determinanti alimenteaza cererea de aplicatii IT PPM si, prin urmare, ne asteptam ca aceasta piata sa cunoasca o crestere accelerata”, a adaugat Light.

„Clientii se indreapta spre Mercury pentru a-i ajuta sa faca fata celor mai mari provocari ridicate de IT Governance – controlul costurilor si riscurilor induse de IT, alinierea la cerintele de conformitate cu standardele din industrie, precum si corelarea activitatii IT cu aceea de afaceri”, a spus Yuval Scarlat, Senior Vice President

of Products la Mercury. „Mercury este unul dintre cei mai mari producatori de solutii pentru IT Governance., avand cresterea cea mai rapida. Ne mandrim ca suntem pozitionati in cadranul liderilor pietei de IT PPM”, a completat oficialul de la Mercury.

Cu ritmuri anuale de crestere de peste 30% - una dintre primele cinci companii globale de IT din acest punct de vedere – Mercury a ajuns la o cifra de afaceri de mult peste jumatate de miliard de dolari si are un portofoliu de peste 30.000 de clienti din 35 de tari.

Conform unui alt raport Gartner, IT PPM Evaluation Criteria: Vision, 2005, „[…] piata solutiilor pentru managementul proiectelor si portofoliului IT evolueaza rapid.

Aplicatiile de IT PPM se schimba permanent pentru a face fata solicitarilor pietei; ele raspund din ce in ce mai mult cerintelor de gestionare a resurselor financiare, de software si operationale.

Desi cele mai noi reglementari au reinnoit orientarea catre gestiunea costurilor si justificarea valorii proiectelor, extinderea administrarii resurselor si furnizarea unei viziuni integrate asupra portofoliului IT sunt doua tendinte in crestere”.

S&T Romania este partener Mercury si pune la dispozitia companiilor de pe piata locala expertiza echipei sale de consultanti pentru a identifica si raspunde eficient provocarilor ridicate de gestionarea proiectelor si portofoliului IT.

Despre Magic Quadrant

Magic Quadrant este un instrument analitic proprietate a companiei Gartner, cea mai prestigioasa firma de cercetari de piata in industria IT, si nu poate fi facut public decat cu permisiunea expresa a companiei. Magic Quadrant este o reprezentare grafica a unei piete la un anumit moment si pentru o perioada de timp bine precizata.

Graficul descrie rezultatele analizei performantelor anumitor producatori, masurate conform criteriilor respectivei piete, criterii definite de Gartner.

Prin acest grafic, Gartner nu urmareste sa sprijine nici un producator, produs sau serviciu, si nu sfatuieste utilizatorii de tehnologie sa se orienteze numai catre acei producatori plasati in cadranul liderilor.

Magic Quadrant este realizat pentru a fi folosit numai ca un instrument de cercetare si nu este destinat a fi un ghid specific de actiune. Mai multe informatii despre “Magic Quadrant for IT Project and Portfolio Management, 2005” la www.gartner.com.

Despre Mercury

Mercury (www.mercury.com) este liderul mondial al pietei solutiilor de Business Technology Optimization (BTO), cu o cota de piata globala de peste 50%. Compania si-a asumat un angajament simplu, dar in acelasi timp indraznet: acela de a-si ajuta clientii sa-si optimizeze valoarea de business a componentei IT.

Mercury este una dintre cele mai mari companii de software pentru sectorul Enterprise si deopotriva cu cea mai rapida ascensiune. Aproape 90% dintre companiile aflate in topul Fortune 100 si sute de agentii guvernamentale de pe glob se bazeaza pe solutiile Mercury pentru a-si pune in practica strategiile BTO.

Compania este prezenta in topul NASDAQ 100 si este membra Standard & Poors 500. Fondata in 1989, Mercury opereaza direct in peste 35 de tari si este listata public de peste 10 ani.

Despre S&T Romania

S&T Romania (www.snt.ro) este un important furnizor de servicii IT, membru al grupului S&T AG, listat la bursa din Viena si care activeaza in 21 de tari din Europa Centrala, de Est si de Sud.

S&T Romania este de asemenea centrul de coordonare pentru Regiunea Sud a grupului S&T, regiune care mai cuprinde Bulgaria, Turcia, Grecia, Cipru si Malta.

In cei 11 ani de activitate, S&T s-a implicat constant in dezvoltarea infrastructurii informationale din Romania.

Compania ofera solutii informatice complexe adaptate necesitatilor clientilor, bazate pe un portofoliu bogat de aplicatii software, infrastructura hardware si o gama completa de servicii de consultanta, proiectare, implementare de solutii IT complexe, management de proiect, dezvoltare de software, pentru clienti din domeniile

guvernamental, telecomunicatii, productie industriala, servicii financiare, producerea si distributia de energie, ingrijirea sanatatii.

S&T Romania furnizeaza de asemenea servicii de suport tehnic si mentenanta pe baza de SLA, servicii de tip outsourcing.

S&T Romania este certificata ISO 9001:2000, IQNet si TUV CERT si a primit premiul J.M.Juran pentru excelenta in managementul calitatii.