Nici nu s-a uscat bine pamantul in Banat, ca inundatiile au cuprins si judetele din sud completand astfel harta nenorocirilor din acest sezon. PSD ar putea spune linistit: dupa noi, potopul - mai ales ca dl Geoana se teme de aliati ca de foc: "daca vor continua sa se joace cu focul si vor sa schimbe votul la alegerile locale din 2004, vor avea de-a face cu noi si aici acasa si la Bruxelles".

Din nefericire, votul din alegerile locale a fost deja schimbat in urma tranzactiilor pentru alegerea presedintilor Consiliilor Judetene unde PSD a castigat mai mult decat la urne - jucandu-se cu banii. Cand unii se joaca aiurea cu banii, altii se joaca precum apele cu focul. Dl Aurel Pana, directorul Apelor Romane, nemultumit de un articol din "Cotidianul" a amenintat ca va da foc redactiei.

Micul Nero si-a cerut iertare ulterior dar asta nu scuza iesirea oficialului democrat care s-a asezat in randul minerilor dlui Iliescu si al ministrilor (Agathon si Pascu) dlui Nastase. PD a facut astfel Pana prostului in drumul spre libertatea presei. PSD profita in schimb de ea, acum, ca e in opozitie - asa cum a profitat de obedienta ei cand era la putere.

Dl Nastase si-a facut televiziune la Camera si ziar la partid ("Newsletter") unde publica in foileton texte horror despre presedintele Basescu. Acesta este oricum vedeta presei care-i vaneaza hohotele de ras, halbele, gafele - si PIN-ul de pe card.

Datorita indiscretiei unor operatori tv, PIN-urile presedintelui, premierului si guvernatorului BNR au aparut in presa dupa ce acestia au extras primii lei grei de la bancomatul festiv. Ca presedintele si premierul si-au pierdut PIN-ul nu mai e de mult un secret. Se stie ca PIN nu le mai apartine de cand dl Gusa i-a acuzat deja pe unul - de "excese" iar pe celalalt - de neputinta.

Ultimul INSOMAR pare sa confirme acest dezechilibru intern: Basescu detine 59% si Tariceanu 38% iar Alianta are 53% din care PD detine 40% si PNL 25%. Supraevaluat de sondaje, presedintele si-a recunoscut insa, in numele Romaniei, dependenta de justitie: "poate niciodata Romania nu a fost atat de dependenta de Justitie ca in aceste momente".

E vorba, fireste, de Raportul de tara al CE, unde independenta justitiei ocupa un loc decisiv. Ambasadorul britanic Quinton Quayle, a carui tara a preluat presedintia UE, a tradus cateva din aceste diferente: "Quayl inseamna in romana prepelita dar Marea Britanie si-a ales ca simbol lebada".

Ei, bine, lebada nu e prea multumita de Romania: "acum nu se poate spune ca toate conditiile au fost indeplinite". Cantecul lebedei fripte: ori lebada se teme de gurile romanilor ori guvernul, ca si ministerul dlui Blaga, "e mut ca o lebada" in rezultate.