Cu o luna inainte de inceperea campionatului, Steaua este singura formatie, dintre cele mari, care nu a facut transferuri spectaculoase. In timp ce Rapidul, Poli Timisoara si Dinamo au adus jucatori cu nume, echipa din Ghencea nu se poate lauda cu cine stie ce achizitii.

Pana in acest moment, Dinamo i-a inregimentat pe Guso, Plesan, Daouda, Moti, Iordache, toti de la Craiova, si Bratu, imprumutat de la Nantes. Pentru aducerea acestor fotbalisti, conducerea din Stefan cel Mare a fost nevoita sa scoata din cont aproximativ 2.000.000 de dolari.

Clasata pe locul trei in editia trecuta de campionat, Rapidul a inceput timid campania de achizitii, iar saptamana trecuta a reusit sa obtina semnatura lui Bogdan Mara. In aceasta vara, in Giulesti, au mai poposit portarul Minca, Romeo Stancu, Rada, care a revenit de la FC National, si Adrian Iordache.

Dar ultimul are sanse minime de a ramane in Giulesti, conducerea hotarand sa-i reduca contractul de la 130.000 de dolari la 60.000 de dolari. Jucatorul nu este de acord cu asa ceva, astfel ca divortul pare iminent. Poli Timisoara este o alta formatie care trage tare in vederea noului sezon.

Pana in acest moment, pe Bega au sosit Galdean, Olah, Sorin Radoi si Gigel Bucur, dar timisorenii dau semne ca ar dori sa se opreasca. Astfel, sunt interesati de achizitionare "bancarului" Mckain, precum si a "studentilor" Lazar si Balan. Mai mult, oficialii lui Poli au anuntat ca i-au prelungit contractul lui Viorel Moldovan pe inca un an.

Daca rivalele la titlu s-au intarit considerabil, Steaua este marea perdanta a acestei perioade. Victoras Iacob, liber de contract, Andrei Enescu, venit fara bani de la Building Vanju Mare, Daniel Orac si Daniel Balan, reintorsi dupa imprumuturi la Otelul si Vaslui, si Hamutovski sunt singurele mutari realizate de Gigi Becali si MM Stoica.

In plus, oficialii din Ghencea i-au dorit pe Olah, Plesan, Guso, Gigel Bucur sau Mara, dar nici unul nu a ajuns la Steaua, ci la rivalele la titlu. In conditiile in care piata interna pare a nu mai avea jucatori buni de vanzare, "ros-albastrii" vor fi nevoiti sa se orienteze catre piata externa.

Dar, fara sa bage mana adanc in buzunar, este greu de crezut ca Gigi Becali va reusi sa atraga jucatorii valorosi. In aceste conditii, zvonurile cum ca patronul din Ghencea ar fi ajuns la fundul sacului par tot mai realiste.