Unele dintre cele mai bune investitii la acest moment sunt considerate cele imobiliare, mai ales pe termen lung. „In continuare, piata imobiliara este la fel de atractiva pentru investitori, fie ei mici sau mari. Sfatul nostru este axat in special pe investitiile in terenuri.

La apartamente, preturile sunt inca exagerate, cu toate ca au mai scazut, comparativ cu inceputul acestui an”, ne-a declarat Liviu Ureche, presedintele Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare (ARAI).

Analistii sustin ca persoanele care dispun de sume importante de bani se pot orienta spre cumpararea de terenuri, ale caror preturi se asteapta sa creasca an de an. ”Pentru acest an ne asteptam ca preturile la terenuri sa se majoreze, in medie, cu circa 25 la suta”, estimeaza reprezentantii ARAI.

Cat priveste locatia, specialistii din domeniul imobiliar sustin ca nu ar mai „paria” prea mult pe terenurile din nordul Capitalei, ci s-ar orienta catre cele din sudul Bucurestiului.

„In partea de sud a Capitalei exista oportunitati atractive de investitii in terenuri, plecand de la preturi sub 15 euro / metrul patrat”, ne-a declarat un reprezentant al unei agentii imobiliare.

In ce priveste posibilitatile de cumparare a terenurilor din tara, agentii imobiliari sustin ca din ce in ce mai mult se manifesta tendinta de mutare a interesului de la terenurile din Valea Prahovei, catre cele din zona Valea Oltului. „Valea Prahovei este suprasaturata.

S-a transformat intr-un adevarat kitsch arhitectonic”, spun analistii imobiliari.

In ce priveste piata apartamentelor, aceasta este tot blocata, din cauza preturilor inca foarte mari. „Asistam inca la greva cumparatorilor, care si-au dat seama ca preturile sunt foarte ridicate, chiar daca s-au mai diminuat cu cateva procente fata de prima parte a acestui an. Un pret de 1.

000 de euro pe metrul patrat pentru apartamente este foarte piperat, in conditiile in care la acesti bani iti poti construi o casa noua, cu pretul terenului inclus. Analistii imobiliari apreciaza ca, dupa ce vanzatorii de apartamente vor mai lasa din pret, si tranzactiile in acest sector se vor debloca.