Intr-un interviu acordat in exclusivitate BBC, presedintele Traian Basescu a declarat, referitor la relatiile dintre PNL si PD, ca “ar fi o mare greseala si o mare eroare politica ruptura si mersul separat in alegeri anticipate”.

Mai mult, Basescu a afirmat raspicat, in acelasi interviu, ca “tentatia de a spune acum ca PD-ul e mai tare decat PNL-ul este gresita”, declaratie care vine ca un bobirnac pentru Emil Boc. Acesta afirmase, cu putin timp in urma, ca isi doreste ca democratii sa fie vioara intii in politica interna.

Acesta este al doilea moment in care presedintele dejoaca planurile PD-istilor, dupa ce, in urma cu doua saptamini, presedintia a fortat moral PD sa-i urmeze exemplul si sa nu propuna candidati pentru Consiliile de Administratie ale TVR si SRR.

Acea presiune venita dinspre Cotroceni a stricat multe ploi in PD, ai carui lideri aveau anumite calcule legate de conducerea celor doua institutii de presa.

Mai mult, prin declaratiile date BBC, Basescu intinde o mina de ajutor PNL, a carui pozitie de lider in interiorul Aliantei DA a fost contestata tot mai vehement de PD.

Dupa un razboi al declaratiilor care a durat doua saptamini, miza fiind controlul viitoarei Comunitati a Informatiilor, presedintele pare sa faca pace cu PNL.

Acest lucru se observa si din renuntarea la obsesia anticipatelor: “in momentul de fata, neajungandu-se la un consens in interiorul Aliantei cu privire la alegerile anticipate, ar fi prea tarziu ca subiectul sa mai fie abordat de acum inaint”.