Sedinta bursiera de ieri a fost una anosta, fara nimic spectaculos, ca urmare a activitatii scazute de pe piata de capital. Valoarea tranzactionata a depasit cu putin 6 milioane lei noi (RON) si a fost mai mica cu 1 milion RON fata de cea inregistrata in prima zi a acestei saptamani.

Indicii bursieri au incheiat sedinta in aceeasi maniera ca si cu o zi inainte - BET si BET-C pe crestere, BET-FI pe scadere. Din 40 de simboluri tranzactionate, ultimele operatiuni pentru 21 de titluri au fost efectuate la cotatii mai mari fata de sedinta anterioara si pentru 13 actiuni s-au inregistrat scaderi de curs. Pentru sase emitenti nu au fost semnalate cresteri sau descresteri de cotatii.

Societatile care au facut banii in piata au fost cele din sectoarele financiar-bancar si petrolier. Rulajul cel mai mare, de peste 1 milion RON, a fost generat de titlurile Petrom (SNP), care au continuat evolutia pozitiva a cursului. Astfel, ultima tranzactie a sedintei cu actiuni SNP s-a realizat la un curs de 0,4150 RON, mai mare cu 0,73% fata de inchiderea anterioara.

In topul valorii tranzactionate, dupa SNP, au urmat Banca Transilvania (TLV), cu un rulaj de 862.725 RON, si Banca Comerciala Carpatica (BCC), cu un total de 754.471 RON. Societatile de investitii financiare (SIF) s-au pozitionat pe urmatoarele cinci locuri, cu rulaje modeste si cu evolutii descendente ale cursului.

Din cinci SIF, trei au inregistrat scaderi ale cotatiilor, in timp ce celelalte doua au inchis la un curs egal cu cel de la finele sedintei de luni.