Cafeaua cu sare

Senatorul Peter Eckstein Kovacs: "Daca va respinge Curtea Constitutionala legile privind justitia si proprietatea, am dat dracului cu aderarea in 2007"

de     HotNews.ro
Miercuri, 6 iulie 2005, 0:00

Senatorul Eckstein crede ca magistratii sunt nemultumiti pentru ca li s-au taiat din avantaje
Documente:
Senatorul Peter Eckstein Kovacs despre judecata Curtii Constitutionale (Antena3 - 06.07.2005)
(06.07.2005) WMV

Seful comisiei juridice din Senat, Peter Eckstein Kovacs, crede ca o mare raspundere apasa asupra celor noua judecatori din Curtea Constitutionala, judecatori ce se pronunta astazi asupra pachetului de legi privind justitia si proprietatea votat de Parlament in urma cu trei saptamani.

Senatorul Eckstein a declarat la emisiunea matinala a postului Antena 3, "Cafeaua cu sare", ca obiectiile de neconstitutionalitate formulate de PSD si PRM precum si de catre Inalta Curte de Justitie si Casatie sunt legate in primul rand de "taierea" unor avantaje materiale ale magistratilor si mai putin de neconcordante cu textul Constitutiei:
 • Varsta de pensionare a judecatorilor de la Inalta Curte de Justitie si Casatie se aliniaza la cea a tuturor salariatilor din tara
 • Locuintele de serviciu nu vor putea fi cumparate de judecatori
 • Eliminarea cumulului de functii in magistratura
 • Ocuparea functiilor din magistratura prin concurs
 • Libertatea de actiune si raspunderi clare pentru procurori.

  Aplicarea acestor legi, in viziunea lui Eckstein, ar duce la o functionare mai eficienta a justitiei, la eliminarea baronilor din Justitie si la reducerea coruptiei.

  El nu crede ca pachetul va fi respins astazi de catre Curtea Constitutionala, cel mult se pot returna in Parlament anumite paragrafe spre reanalizare, concluzionand :"Daca se respinge tot, e clar, e criza politica, am dat dracului cu aderarea in 2007". • 35 vizualizari


  Abonare la comentarii cu RSS

  ESRI

  Top 5 articole cele mai ...  Hotnews
  Agenţii de ştiri

  Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
  hosted by
  powered by
  developed by
  mobile version