BCR va lansa pe piata internationala obligatiuni de peste 300 mil. EUR

de     HotNews.ro
Miercuri, 6 iulie 2005, 0:00


Banca Comerciala Romana (BCR) va lansa pe piata internationala de capital, in luna septembrie, o emisiune de obligatiuni in valoare de minim 300 milioane EUR. Aceste obligatiuni vor fi cotate la Luxemburg Stock Exchange.

Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor a BCR a mandatat, recent, Conducerea Executiva a bancii pentru luarea deciziilor punctuale pe parcursul derularii procesului de emisiune de obligatiuni pe piata internationala de capital, pornind de la ofertele primite, in cele mai bune conditii oferite pe piata pentru BCR la momentul lansarii obligatiunilor.

Intermediarii acestei emisiuni de obligatiuni sunt ABN AMRO Bank si BNP Paribas.

Obligatiunile vor fi lansate dupa prezentarea acestora catre investitori, la inceputul lunii septembrie. Aceste obligatiuni vor fi cotate la Luxemburg Stock Exchange. Emisiunea BCR va constitui un punct de referinta pentru sistemul financiar romanesc, atat din punct de vedere al costului cat si al bazei de investitori accesate.

BCR este prima banca romaneasca care acceseaza piata internationala de capital prin intermediul unei emisiuni de obligatiuni.

Ratingul pentru imprumuturi pe termen lung al BCR este BB+ (Fitch) si BB- (S&P). Este de asteptat sa aiba loc o imbunatatire a acestor ratinguri pana la data emiterii obligatiunilor.

BCR este cea mai importanta banca din Romania, gestionand active de peste 7 miliarde de EURO. Banca are in prezent 319 sucursale si agentii in intreaga tara, avind unitati in toate orasele cu peste 10.000 de locuitori.

Banca pune la dispozitia clientilor servicii de Internet banking si e-commerce, emite 13 tipuri de carduri de credit si de debit si are instalata cea mai mare retea nationala de ATM (aproape 1.000). Numarul clientilor a crescut constant ajungand in prezent la circa 4,9 milioane, din care 90% sint clienti persoane fizice.

BCR se prezinta astazi ca cel mai important Grup financiar din Romania, cu activitati in tara si strainatate, prin subsidiare si sucursale bancare, cu o prezenta marcata prin societatile sale de profil, pe piata de capital, pe piata leasingului, pe cea a asigurarilor si in domeniul managementului activelor.37 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri