La noua intrebare a vechilor dilematici, daca cred cumva ca reforma in Justitie se va intimpla in timpul vietii noastre sau in timpul vietii altora, ce puteam sa raspund?!

Ca principiul reformei in bordel s-ar putea aplica si Justitiei romane, care deocamdata e in faza schimbarii paturilor si a asezarii lor dupa model european.

Numai ca, pe mine personal, nu ma sparie atit de mult insistenta balabustelor de a-si practica in continuare vechea meserie, cit prospatura care abia asteapta sa probeze robe si capoate de judecatori si avocati.

Nouazeci la suta din borfetul show-biz-ului autohton, dizeoze, stripteoze, fripteoze dance-pop, fufe de platou si logodnice de fotbalisti declara cu seninatate ca, in timpul liber, sint studente la Drept.

Miine-poimiine, pe scena tribunalului mare, badia Sechelariu va exclama in inimitabilul sau stil lacramos si moldovinesc: „Doamni-Dumnezeule, blondy ma judeca si bruneti ma apara!”

De la teava universitatilor particulare din buricul Bucurestilor pina la tuturoiul Facultatii de Drept din Tandarei, nu doar viitorii magistrati ai patriei noastre capitaliste au sorbit invatatura pe parai, ci si potentialii lor musterii, dornici sa paseasca cu dreptul in boxa

acuzatilor.

Doctorul in economia subterana Dinel Staicu sau omul de stiinta Nicolae Mischie nu sint singurele bomboane de pe coliva invatamintului postuniversitar, din care n-a gustat decit cine n-a vrut.

Puneti-le acestor domni, carora nu le e frica nici de sabia Ninja, nici de glont, o coala de hirtie in fata si un pix, si veti vedea cum, loviti de paloare, se vor preda de bunavoie inaintea necrutatoarei instante a gramaticii limbii romane.