IMPACT S.A. precizeaza ca, in ultimele 10 luni, finantarea MTS Leasing a reprezentat o optiune de creditare a constructiilor pentru un procent de 10 - 15% dintre clientii care au ales sa isi construiasca o casa, solutia MTS Leasing fiind doar una dintre optiunile de finantare acceptate de companie.

In ultimele 2 luni, IMPACT S.A. a inregistrat intarzieri la plata contractelor finantate de catre MTS Leasing, de aceea compania a trimis notificari prin care a cerut efectuarea platilor aferente stadiilor executate si facturate. In urma notificarilor, stadiile executate nu au fost achitate.

Mentionam ca neplata acestor constructii nu este in masura sa dezechilibreze cash-flow-ul companiei, procentul de 15% reprezentand un efort mult mai mic comparativ cu cel al anului trecut, cand IMPACT S.A. a finantat aproximativ 45% din clienti prin propriul sistem de creditare.

In ultima perioada, compania a constatat din articolele prezentate de mass-media ca exista si alti developeri si constructori afectati de aceasta situatie de intarziere de plata a MTS Leasing.

In consecinta, IMPACT S.A. a semnat noi protocoale cu banci si societati de credit si poate oferi clientilor alternative viabile de refinantare a constructiilor.

IMPACT S.A. a desemnat o echipa de juristi si economisti care ii va consilia pe toti clientii care au contracte de finantare prin MTS Leasing. Acestia vor fi invitati la sediul companiei pentru a rezolva punctual fiecare situatie.

Pentru informatii suplimentare departamentul de PR al IMPACT S.A. va sta la dispozitie la numarul de telefon 224.06.68 interior 124 sau la adresa de e-mail pr.office@impactsa.ro.