Anglia a fost zguduita joi de sase explozii, pe care politia le-a calificat ca putind fi acte teroriste, soldate, conform primei estimari a politiei, cu cel putin 33 de morti si sute de raniti.

Conform BBC World, care citeaza surse arabe apropiate de Al Qaida, exploziile au fost puse la cale de organizatia lui Bin Laden.

Si premierul Tony Blair a admis ca ar putea fi vorba despre atacuri teroriste, pe care le-a pus in legatura cu summitul G8 ce se desfasoara in Scotia.

La o statie a metroului din inima Londrei a avut loc, joi dimineata, la ora locala 8.40, o explozie puternica, soldata cu zeci de raniti, conform autoritatilor britanice. Conform televiziunilor britanice, citate de Antena 3, explozia ar fi fost provocata de o pana de curent.

La putin timp dupa aceea a mai avut loc o explozie la o alta statie, aflata intr-un cartier populat de arabi.

Conform CNN, alte trei explozii au avut loc in trei autobuze londoneze, soldate cu morti.

Incidentele au loc la doar o zi dupa ce Londra a fost desemnata gazda Jocurilor Olimpice din 2012.

Lira britanica a inregistrat imediat o scadere majora fata de dolar si euro. Inainte de explozii, lira era cotata la 1.7535 dolari, iar dupa explozie a scazut la 1.7520.

Prima explozie a avut loc in City, capitala financiara a Londrei. Conform ambasadorului roman la Londra, citat de Antena 3, la firmele din aceasta zona lucreaza si aproximativ 100 de romani.