Deputatul liberal Cristian Boureanu a confirmat, in exclusivitate pentru Hotnews.ro, declansarea alegerilor anticipate! Boureanu ne-a spus ca ele au fost acceptate joi dimineata de PNL si premierul Tariceanu. "Am pledat clar pentru anticipate, si am fost sustinut si de ministrul Gheorghe Flutur. Vom avea anticipate cit de curind posibil, probabil in jurul datei de 1 septembrie".

Premierul Tariceanu a fost convins de catre Basescu sa accepte anticipatele in urma loviturii pe care a primit-o Guvernul prin sentinta de ieri a Curtii Constitutionale.

Curtea Constitutionala a admis o serie de exceptii ridicate de instanta suprema, PSD si PRM la prevederile referitoare la reforma justitiei din pachetul legislativ al Guvernului, dar le-a respins pe cele referitoare la felul in care a fost adoptat si pe cele privind proprietatea.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat ca sentinta impune convocarea Parlamentului pentru o dezbatere asupra problemelor semnalate de Curtea Constitutionala.

Basescu a cerut, de nenumarate ori, declansarea anticipatelor, dar PNL si Tariceanu s-au opus cu indirjire, sustinind ca acestea ar duce la intirzierea procesului de aderare la UE.