Top-modelul Cindy Crawford va veni in Romania, la sfarsitul lunii august pentru o campanie umanitara care are ca scop strangerea de fonduri pentru copiii bolnavi de leucemie, anunta reprezentantii Fundatiei de caritate „Valente Umane”, precizand ca fostul super-model american va fi promotorul proiectului „O sansa la Viata”.

Cindy Crawford se va afla la Bucuresti timp de trei zile, intre 26 si 29 august.

Vizita fostului super-model presupune costuri ridicate pentru organizatorii evenimentului care, pe langa un onorariu „considerabil” (dar pastrat confidential), trebuie sa-i puna divei la dispozitie si un avion particular (din motive de securitate), si o vila pentru cele trei zile de sedere in Romania.

Nu a fost stabilita inca resedinta vedetei, insa va fi vorba, cel mai probabil, „de o zona ultraeleganta de la marginea Bucurestiului”. Surse apropiate organizatorilor sustin ca, potrivit unui calcul intermediar, „pretul” lui Cindy Crawford depaseste 100.000 de euro.

Itinerar de superstar: Negocierile au inceput in luna februarie, iar aducerea divei in Romania a fost posibila ca urmare a implicarii lui Radu Teodorescu, antrenorul roman al vedetelor de la Hollywood, care, de altfel, o va insoti pe Cindy la Bucuresti.

Potrivit organizatorilor, in cele trei zile pe care le va petrece in Capitala, modelul va participa la o conferinta de presa, la cateva evenimente mondene si este foarte probabil sa aiba unele intalniri cu oficialitati romane. Punctul culminant al sederii ei in Romania il va constitui un spectacol televizat de strangere de fonduri pentru copiii bolnavi de leucemie.

La eveniment se mizeaza si pe participarea unor vedete autohtone si a unor importanti oameni de afaceri.

La mila lumii: „Tinand cont de faptul ca un transplant de maduva costa cel putin 30.000 de euro, speram sa strangem, cu ajutorul acestei vedete, macar 150.000 de euro”, spune Mihaela Radu, reprezentant al organizatorilor. „Vom face tot posibilul sa-i determinam pe acesti oameni sa doneze cat mai multi bani”, afirma ea.

Anonimat de caritate: Agentiile organizatoare s-au implicat si in trecut in astfel de campanii, un exemplu in acest sens fiind evenimentul „Femeile de succes ale anului 2004”, unde, pe langa premiile acordate, s-au colectat 10.000 de euro pentru copiii cu dizabilitati multiple. „Nu dorim sa se creada ca ne asociem numele cu cel al lui Cindy Crawford pentru a ne face reclama.

Chiar vrem sa ajutam acesti copii”, spune Mihaela Radu.

Drumul spre glorie: Cindy s-a nascut pe 20 februarie 1966 in localitatea DeKalb (Illinois), intr-o familie modesta. Dupa divortul parintilor, Cindy Crawford s-a angajat ca vanzatoare de popcorn in orasul natal. A fost remarcata de un fotograf de la un cotidian local, iar la 15 ani a debutat in modeling.

Trei ani mai tarziu a participat la concursul „Elite Model Management’s Look of the Year”, clasandu-se printre finaliste. In 1995, a devenit cel mai bine platit model din lume.

Dupa o casatorie esuata cu actorul Richard Gere, Cindy s-a intors la prima sa iubire, Rande Gerber, proprietarul unui lant de restaurante din New York, cu care are doi copii.