Valentin Nicolau va ocupa pozitia de vicepresedinte de dezvoltare si strategie corporate in cadrul Grivco, grup condus de Dan Voiculescu si din care fac parte si Antena 1, „Jurnalul National” si Romantic FM.

Atributiile fostului presedinte-director general al TVR nu sunt foarte clare, insa pe mai multe canale neoficiale din Intact a fost difuzata informatia ca Nicolau nu se va ocupa de partea de media audiovizuala sau scrisa a imperiului Voiculescu.

Ar ramane, ca domenii de activitate, afacerile din industrie, comert sau agricultura ale Grivco, in care Valentin Nicolau, fost sef de editura si manager de televiziune, nu are nici o experienta. Dezvoltarea si strategia sunt, in afaceri, numele sub care sunt gestionate proiectele noi ale unei companii si este planificata, in timp, cresterea acestora.

Nici Valentin Nicolau si nici oficiali ai Grivco nu au putut fi contactate pentru precizarea atributiilor fostului sef al TVR in structurile economice ale familiei Voiculescu. Proaspatul vicepresedinte de la Grivco si-a inceput cariera in management ca editor, la Nemira, din care a facut un succes in anii '90. Ulterior, el a devenit consilier al lui Adrian Nastase si sef al televiziunii de stat.

In ultima functie detinuta, a fost obiectul a numeroase acuzatii de obedienta politica si practici manageriale discutabile. A fost demis pe 14 iunie prin votul negativ acordat de parlament raportului de activitate pe 2004 al televiziunii.

De cand dateaza prietenia

In piata media circula o serie de informatii neoficiale cu privire la relatia dintre Dan Voiculescu si Valentin Nicolau. Conform acestor informatii, intre Antena 1 si TVR ar fi existat in toamna trecuta o alianta pentru cumpararea drepturilor de televizare a meciurilor din Divizia Nationala si o intelegere referitoare la achizitionarea unor filme straine de calitate de la Universal.

Achizitia in comun a unui pachet mai mare de filme ofera posibilitatea unui pret mai bun decat cel al unui concurent izolat, ca PRO TV. Departamentul de PR al Antenei 1 nu a dorit sa comenteze aceste informatii.