Seful Politiei londoneze, Sir Ian Blair, a facut public un nou bilant al atentatelor de ieri asupra sistemului de transport in comun din metropola britanica: cel putin 50 de persoane au fost ucise, a spus Sir Blair, citat de BBC.

Potrivit sefului politiei metropolitane, nu exista indicii ca vreuna dintre explozii ar fi fost provocata de un atentator sinucigas, desi nici o ipoteza nu este exclusa.

O noua alerta

O statie de metrou din Londra a fost evacuata de urgenta

Londonezii au trait astazi noi momente de panica, dupa ce statia de metrou Euston a fost evacuata din cauza unei alerte de securitate. Dimineata, toti calatorii aflati pe peron, in asteptarea garniturilor, au fost insotiti la suprafata de politisti inarmati, informeaza Realitatea TV.

Ingroziti de perspectiva unor noi explozii, asemanatoare celor de ieri, oamenii au alergat cit au putut de repede spre iesiri. Din fericire, s-a dovedit ca alarma a fost falsa.

Intreaga statie Euston a fost cercetata centimetru cu centimetru de politistii britanici, veniti cu ciini special dresati sa detecteze explozibili.

Alerta a fost luata foarte in serios deoarece terminalul se afla in imediata apropiere a statiei King's Cross, unde ieri 21 de oameni au murit intr-o explozie. Martorii povestesc, inca in stare de soc, ca li s-a cerut sa paraseasca subteranul cit mai repede, fara alte explicatii.

Din fericire, alarma s-a dovedit a fi falsa, iar circulatia prin statia Euston s-a reluat la scurt timp de la incident. Dupa seria de explozii de ieri, care au insingerat capitala britanica, londonezii nu prea s-au inghesuit astazi sa foloseasca mijloacele de transport in comun.

Dintre cele 12 linii de metrou, doar sapte functioneaza normal. La celelalte circulatia va reveni la normal in zilele urmatoare.