Lucrarile de refacere a amenajarilor hidrologice distruse vor incepe in cursul acestui an, au declarat reprezentanti ai Ministerului Mediului.

Romania ar putea imprumuta aproape noua milioane de euro pentru refacerea lucrarilor de aparare impotriva inundatiilor care au fost avariate sau distruse in timpul viiturilor din lunile aprilie si mai, in special in Banat.

In sedinta de joi, Executivul a aprobat un memorandum cu tema "Acordul de principiu privind contractarea unui imprumut de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE) in valoare de 8,8 milioane de euro" pentru finantarea Proiectului de refacere a lucrarilor de aparare distruse de inundatiile din aprilie-mai 2005.

Costurile Proiectului de refacere a lucrarilor distruse, care se ridica la 12,67 milioane de euro, vor fi asigurate, in mare parte, din imprumutul de la BDCE. Bugetul de stat va contribui cu restul de 3,87 milioane de de euro. Imprumutul va fi platit din sumele prevazute in bugetul anual pentru lucrari hidrotehnice.