Noul presedinte de la Dinamo a raspuns gresit la o intrebare care n-ar fi dat emotii nici unui elev de clasa a III-a: „Cat face 1+2x3?”

Inghesuiala mare la OTV. Gigi Becali si Ioan Becali se calca pe picioare sa prinda un loc in fata la „masina de spalat” a lui Dan Diaconescu.

„Curatatoria” a functionat si de aceasta data la turatie maxima. In emisiunea de vineri seara, Dan Diaconescu a pastrat tonul umil in dialogul cu Ioan Becali: „Oricand, e o placere pentru mine. Sa va servesc cu intrebari...”.

Toate intrebarile au fost, intr-adevar, „servite”, dar una, banala, i-a venit de hac fostului bisnitar. Totodata, presedintele executiv de la Dinamo n-a stiut sa enumere valorile spirituale in care crede.

In emisiune au fost demontate „minciunile” din presa, cotidianul nostru fiind tinta predilecta a lui Ioan Becali: „Dumnezeu le va da o pedeapsa celor de la „Evenimentul zilei”. O sa-i bata Dumnezeu fiindca scriu stramb! Nu scriu ca sunt un tata bun, ca am taxele platite la zi...”.

Printre grandomanii („Eram confundat cu Robert de Niro. Fugea lumea sa le dau autografe”, „In tinerete mergeam de doua ori pe zi la frizerie: dimineata si seara”), minciuni („N-am vorbit niciodata cu Udrea si Contescu, de la „Evenimentul zilei”) si lacune de vocabular (eu am fost „dezident”), fostul bisnitar ne-a avertizat de la bun inceput: „Nu sunt un intelectual de nivel inalt”.

Cunoscandu-l, n-aveam motive sa ne indoim. Dar modestia nu l-a tinut mult pe Ioan Becali: „Pana in clasa a VII-a am luat premiul intai, in a VIII-a - premiul doi, in a IX-a - premiul trei, intr-a 10-a - mentiune. Dupa aia, cu trecutul clasei... Dadusem de tentatii. Imi placea matematica, adica „realul”, nu „umanul”...”.

A urmat o intrebare a moderatorului, citita de pe o foaie doldora cu presupuse mesaje de la telespectatori. „Daca va place matematica, cat face 1+2x3?”, suna intrebarea. Becali a raspuns: „Face 9!”. Finalul emisiunii lui Dan Diaconescu a fost apoteotic: „Domnul Becali, comunitatea intelectualilor din Sacele e alaturi de dumneavoastra”.

Ieri, cativa dintre componentii galeriei dinamoviste au tinut sa-i reaminteasca lui Becali mesajul scris de suporteri la peluza „Catalin Hildan”: „1+1=2, 2+2=? Pentru voi, jandarmii”. „Poate ca n-ar fi rau ca pe biroul lui Becali sa scriem 1+2X3=?”, au adaugat acestia.

Se lauda singur

Despre episodul Rapid, Becali a spus varianta care-i convine lui: „Puteam sa raman la Rapid, dar nu era echipa mea de suflet. Eu vreau gloria cu Dinamo!”. De fapt, Becali a fost izgonit din Giulesti de patronul George Copos, deoarece a lasat clubul in afara cupelor europene.

Ipocrizia lui Becali a iesit la iveala cand a fost chestionat despre momentul in care a sarutat steagul Rapidului: „Am sarutat doar partea alba a steagului, nu si partea visinie”.

Versiunile accidentului

La inceputul saptamanii, Ioan Becali a accidentat pe trecerea de pietoni un copil de 14 ani, pe care apoi l-a abandonat. „N-am fugit de la locul accidentului. Am plecat cu copilul”, a spus Ioan Becali la OTV. La conferinta de presa in care a fost numit oficial la Dinamo si care a urmat accidentului, Becali declarase: „A fost un pusti... Am franat, a pus mana pe capota si a cazut...

Am vrut sa-l duc la spital, dar era prea in forma... Am vrut sa-i dau cateva milioane, dar a fugit”. Apoi, a revenit: „I-am dat cateva milioane si dupa aia a fugit”.