In timp ce calcanul incepuse sa sfaraie pe plita de mama focului, iar spritul dadea sa inghete-n pahare, "na-ti-o franta Margarite", fusera anuntate alegeri anticipate.

Departe de a baga populatia in panica, ba nici chiar in priza, mai-marii zilei de pe malurile Dambovitei si ale Colentinei au reusit sa le strice concediile tuturor celor care, fericiti pana la Dumnezeu de cota unica, isi propusesera pe fond nervos, si nu numai, sa-si ia vacanta. Alesii intamplatori ai neamului ales de tranzitie nu mai au de mult nici o legatura cu tara.

Ne-am resemnat si noi, s-au resemnat si ei, dar parca dadeau semne la un moment dat ca le-ar putea pasa de popor. Sigur, era o parere, dar... orisicat, noi tineam la ea. Nu ne mai misca nici faptul ca, dupa moartea interesului national, tot ceea ce fac politicienii neamului este in interesul propriu si personal.

Nu ne mai misca si pentru faptul ca multi n-au mai suportat tranzitia si au plecat in "vacanta" mai devreme.

Dar, totusi, sa strici vacantele oamenilor, concediile acestora, sa-i bagi cu de-a sila in campanie electorala cand se pregateau sa plece la tara, la munte sau la mare, asta mi se pare ca miroase, pe langa inconstienta, a tupeu la drumul mare.

Stiu, nu trebuie sa-mi spuna nimeni, Curtea Constitutionala, integrarea europeana, Constitutie, toate astea sunt niste mofturi pentru alesii intamplatori ai neamului cand vine vorba de pohta ce-au pohtit! Pana la urma, o sa vedeti, toata nebunia asta cu "un scandal in plina vara" o sa aiba efecte nebanuite si o sa se intoarca in primul rand impotriva celor care au initiat-o.

Parca o sa-i vad pe politicienii romani plimbandu-se pe plajele Romaniei de la Navodari la Vama Veche, strigand in gura mare cat e vacanta de lunga la un megafon, printre cearsafurile alegatorilor: "Anticipata – maine-i gata!".

"Nu va imbulziti, nu va inghesuiti, ca-mi furati voturile!" Sau, si mai interesant, sa-i vezi cum duc mancare fiarelor care cauta prin gunoaie pe la Brasov, pentru ca apoi sa poata plimba ursul prin toata tara! Sa-i vezi cu palarii de soare colindand pe la Olanesti, Govora, Calimanesti, Caciulata, Baile Felix, Herculane, Ocnele Mari s.a.m.d.

in cautarea clasei muncitoare, pentru a o deturna sa nu mai mearga-n Paradis, ci sa ia calea alegerilor anticipate!