Phenianul a anuntat ca este dispus sa abandoneze programele de inarmare nucleara si sa se reintoarca la masa tratativelor. Secretarul american de stat, Condoleezza Rice, aflata, ieri, in China, cu ocazia unui turneu asiatic de sase zile, a confirmat anuntul Coreii de Nord, citat de KCNA - agentia oficiala de stiri.

Ea a declarat pentru presa chineza ca decizia Coreii de Nord este rodul unei intalniri cu usile inchise intre asistentul sau Christopher Hill si Kim Gye Gwan, adjunctul ministrului de externe nord-corean. Conform publicatiei "The Boston Globe" Kim a declarat, fara prea multe ocolisuri diplomatice, ca decizia Coreii de Nord este clara: "denuclearizarea totala a peninsulei coreene".

SUA, Rusia, Coreea de Sud, Japonia si China se vor intalni la 25 iulie cu reprezentantii Coreii de Nord, pentru o negociere ce vizeaza renuntarea la programul nuclear al acestei tari, dupa o intrerupere de peste un an. Guvernul din Phenian pretinde Washingtonului ca, in schimbul dezarmarii, sa ofere ajutor economic si garantii de securitate. (C.V.M.)