Jocul piramidal descoperit de Romania libera in localitatea ilfoveana Voluntari a ajuns in atentia Politiei cu aproximativ 30 de zile inainte de a fi publicat. Surse din Politie ne-au dezvaluit ca persoane abilitate au adus la cunostinta Politiei Romane posibila inselatorie de la MTS Leasing.

Daca ancheta demara cu simt de raspundere, puteam vorbi de o mare premiera a autoritatilor statului, si anume oprirea unui nou joc piramidal. In schimb, multe persoane sunt acuzate de clientii MTS Leasing de inselaciune, abuz in serviciu, spalare de bani. Posibilii pagubiti au depus plangeri penale atat la IGPR, cat si la Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti.

Cateva zile la rand, ofiterii serviciilor de Investigare a Fraudelor au descins la biroul MTS Leasing din Voluntari. Anchetatorii nu au pana in prezent nici un raspuns oficial, insa au cerut prin adrese oficiale lamuriri din partea altor institutii ale statului abilitate, BNR, Ministerul Finantelor Publice etc.

Intr-o plangere penala depusa la Politia Capitalei se cere anchetarea a patru persoane: Theo Metzen, administrator al MTS Leasing, Romica Ionut Milanovici, reprezentant al aceleiasi societati, Tudorel Harabor, director economic la SC "Consulting Cont" SRL, firma de consultanta angajata de MTS Leasing, si Tatiana Dinu, director financiar SC "Alba Media" SRL, reprezentant fiscal al MTS Leasing.

In tot acest timp, redactia este asaltata de persoane care spun ca visul lor se naruie de la o zi la alta. "Am platit un avans de 15.000 euro pentru o casa. Lucrarea nu a inceput. Nimeni nu imi poate oferi un raspuns oficial. Nici nu vreau sa ma gandesc ca raman pe drumuri si ingropata in datorii!", ne-a declarat lacrimand o doamna din Suceava.

O alta categorie a posibilelor victime sunt firmele de constructii. In lipsa unei comunicari cu responsabilii MTS Leasing, constructorii, deja in intarziere cu platile, ameninta beneficiarii cu sistarea lucrarilor.

Am fost informati ca membrii familiei Metzen tin legatura telefonic cu mai multi clienti si cu o parte din colaboratorii din Romania pe care incearca sa-i linisteasca promitandu-le ca in cel mai scurt timp MTS Leasing va gasi un finantator, iar banii clientilor vor fi restituiti.

La redactia ziarului insa copiii lui Theobald Metzen ameninta ca vor da in judecata ziarul daca nu opreste dezvaluirile.