Dusmanii lui Becali au capatat forme virtuale. Excentricul presedinte de club nu va mai sti prin ce mijloace sa lupte cu ei. Turma lui Gigi se imprastie. Au mai ramas doar Gigi si toti dumnezeii sai de rigoare.

Dupa ce s-au saturat sa fie caftiti de patron pe stadion, ori de cite ori scandau impotriva conducerii, ultrasii stelisti s-au virtualizat si s-au mobilizat pentru noua editie de campionat. Asa ca, intr-o dimineata de duminica, Becali s-a trezit cu Bucurestiul impinzit de coli A4 lipite peste tot. Un link web, www.afaradinghencea.

ro, si o amenintare: „Jos mina de pe Steaua!” i-au stricat patronului sfinta zi. Presa de luni vuia toata si trimitea intr-un glas spre pagina de Internet a razvratitilor. Suporterii echipei ii cer intr-un glas presedintelui sa-si faca bagajele si sa plece de la Steaua.

Dintr-un copy si paste cu toate mirlaniile monitorizate si insirate de Becali de cind e patron al Stelei, s-au umplut peste o suta de pagini in Word. Toti pumnii, toate injuraturile, toate amenintarile, toate faptele penale, ca pe ogrish.com. Numerotate pe ani si pe zile. Ca sa vezi si sa stii.

Dupa sfinta slujba, probabil, Becali si-a trimis oamenii sa rupa toate afisele, astfel incit pe seara rar mai vedeai unul. Dupa aceea, daca va reusi sa intre pe Internet de la birou, Becali va angaja o firma de hackeri-bodyguarzi care sa-i urmareasca prin tot www-ul si sa-i invete minte pe contestatari.

Ban-uri si kick-uri in gura! Dupa care, ca sa fie sigur ca nimeni nu-l va mai deranja cu din astea, Gigi va cumpara el tot Internetul ala. Nu poate costa mai mult decit cinci hectare de pamint in Pipera.

Bietului Gigi nu prea-i mai merg lucrurile asa cum si-ar dori. Dosarul intocmit de Parchet in care seful Stelei este acuzat de spalare de bani, Fiscul care ii ia la puricat datoriile clubului, stadionul care risca, din nou, sa fie pierdut.

Bonus, vraistea de la echipa, in ciuda unui titlu cistigat dupa atitia ani de asteptare, cu un Dorinel plecat printre ardeleni mai onesti, cu o campanie de transferari derizorie, cu un antrenor al carui CV nu spune multe. Razboinicul luminii trebuie ca numara turme intregi de oi pina sa poata adormi noapte de noapte.

Cind apuca sa atipeasca, il viseaza insa pe prietenul de poker Sechelariu, care lacrimeaza de dupa gratii. Si-atunci, Gigi plinge, la rindul lui, in somn.

Ciobanul national, care nu mai este, de ceva vreme, nici macar pe magari mici, isi poate doini framintarile in liniste, pina se vor hotari astia ca la apus de soare sa mi-l lege.

Sa facem un calcul rece si cobitor cu cite i-au mai ramas lui Gigi de facut pina la marea infatisare: vreo duzina de conferinte de presa cu multi decibeli la Marriott, cinci plinuri la Maybach si, cel mai important, o straita cu „ba, ba”-uri. Vremurile negre in care Steaua calauzea toti ciobanii par, in sfirsit, sa apuna.