Vama Veche incepe vineri, 15 iulie, un turneu de zece concerte in teatrele de vara de pe litoral, care se va incheia pe 5 august. „Vino sa visam sub apa” este o continuare a spectacolului de luna trecuta de la Sala Palatului, unde aproximativ 5.000 de persoane s-au adunat la primul concert mare al trupei, sustinut dupa o pauza de doi ani.

Vama Veche intentioneaza sa reediteze succesul din Bucuresti, oferind publicului aflat la mare un show de muzica si lumini, cu piese noi si melodii vechi reorchestrate.

„Alternativa la prost gust”

Tudor Chirila, solistul formatiei, sustine ca Vama Veche este o „alternativa la prost gust”, referindu-se la bine cunoscutele „suse” de pe litoral, spectacole in care evolueaza manelisti, trupe dance si grupuri umoristice.

Biletele pentru concertele de la mare vor costa intre 150.000 si 200.000 de lei, iar membrii trupei cred ca lumea va veni la spectacole, in pofida faptului ca, in ultimii ani, tot mai multe persoane prefera sa mearga la concerte unde intrarea este gratuita. „Cred ca lumea va veni la spectacole pentru ca suntem o trupa comerciala”, a spus Tudor Chirila.

„Noi nu ne adresam celor care vin la show-uri gratuite. Vrem sa schimbam mentalitatea si sa determinam oamenii sa aprecieze munca artistilor, platind biletele la concert”, a adaugat el.

Turneul din aceasta vara al trupei nu va include statiunea Vama Veche, unde formatia nu a mai sustinut un concert de doi ani. „Vama Veche nu mai este ce a fost. A devenit un loc in care predomina alcoolicii, prostul gust, iar termenii „libertate” si „nonconformism” sunt gresit interpretati”, a explicat Tudor Chirila.

Cu toate ca in aceasta primavara trupa a filmat un clip in aceasta statiune si a sustinut un miniconcert pentru fani, Tudor Chirila sustine ca membrilor formatiei nu le mai face placere sa cante in Vama.

Formula de concert din aceasta vara il include si pe Raul Kusac, un instrumentist care a cantat cu Vama Veche si la spectacolul din Bucuresti. O noua colaborare cu Alexandru Arsinel, de asemenea prezent la show-ul de la Sala Palatului, este, deocamdata, sub semnul intrebarii.

„Alexandru Arsinel se afla deja la mare si i-am propus sa apara in doua concerte din acest turneu, insa nu am primit un raspuns inca”, a explicat Tudor Chirila.

Formatia a amanat lansarea noului album pentru la toamna.

„Ne-am gandit sa facem mai intai acest turneu tocmai pentru a promova piesele de pe acest album”, a precizat solistul. Vama Veche are in plan un nou turneu in aceasta toamna, in 20 de orase din tara.

15 iulie Mangalia

16 iulie Mamaia

18 iulie Eforie Nord

21 iulie Costinesti

23 iulie Constanta

24 iulie Neptun

30 iulie Costinesti

31 iulie Mamaia

3 august Neptun

5 august Constanta