Ieri-dimineata, fostul antrenor al Otelului, Mihai Stoichita, a plecat spre Kuwait City, acolo unde aseara urma sa semneze contractul pe un an cu federatia locala.

Presedintele Comitetului pentru echipele nationale din cadrul Federatiei din Kuwait, Abdullah Maayouf, il contactase mai demult pe Stoichita, dar acesta a tot amanat discutiile.

NEGOCIERI. "Vorbesc de mai mult timp cu conducerea lor, dar am tot sperat ca se vor rezolva problemele la Galati si voi putea continua aici. Acum nu puteam sa-i refuz, pentru ca intotdeauna e o onoare sa antrenezi o echipa nationala. Kuwait a jucat la un campionat mondial si va fi o experienta interesanta", a declarat Mihai Stoichita inaintea plecarii spre Kuwait City.

Aseara, tehnicianul roman a purtat ultima discutie cu oficialii arabi, iar azi va semna un contract pe un an. Se pare ca Stoichita va avea un salariu de 450.000 de dolari pe an.

PREDECESOR. Fosta noastra cunostinta slovenul Srecko Katanec a fost foarte aproape de a fi antrenorul Kuwaitului. El se intelesese cu federatia locala, care de la inceputul anului s-a mai despartit de doi selectioneri. Katanec a fost descoperit de kuwaitieni ca mai negociaza si cu cei din Emiratele Arabe Unite. Situatia i-a deranjat pe "federalii"din Kuwait City, care au intrerupt discutiile.

MECI DECISIV LA TASKENT. Noua echipa a lui Mihai Stoichita se afla momentan pe locul 3 in Grupa A a preliminariilor asiatice pentru CM 2006, cu doar 4 puncte din 5 meciuri. La 17 august, la Taskent, in Uzbekistan, Kuwaitul are nevoie de cel putin un egal pentru a mai spera la un play-off contra Bahrainului.

Invingatoarea eventualului meci de baraj va disputa "dubla" decisiva pentru prezenta la Mondialele din Germania contra echipei clasate pe locul 4 in zona CONCACAF. Kuwait a participat la un singur CM, cel din Spania, in 1982. Arabii au fost eliminati atunci din faza grupelor.